Kutsal emanetler Bursa`da

Kutsal emanetler Bursa`da

Bandırma`lı Atletler, Çanakkale`den devraldığı Kutsal emanetleri, Dağkadı`da düzenlenen törenle Karacabey`li Atletlere teslim etti.



18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıldönümü kapsamında Gelibolu
tarihi yarımadasından alınan kutsal toprak, deniz suyu ve bayrağımız, Çanakkale'den gelen atletler tarafından, Denizkent'te, törenle Bandırma Kaymakamlığına teslim edilmişti. 

Bandırma Kaymakamlığında bir gece konaklayan kutsal emanetler bu gün düzenlenen programla Bandırma Kaymakamlığından alınan Kutsal emanetler, Bandırma Karacabey sınırında, Karacabey`li atletlere teslim edildi.

Çanakkale`den sonra geçtiği Balıkesir hudutlarında bir gece Bandırma`da konuk edilen kutsal emanetler, 18 Mart şehitler günü programı çerçevesinde bu gece de Bursa`da konuk olacak, Kutsal emanetler daha sonra Bilececik ve Eskişehir`den sonra Polatlı atletleri tarafından Ankaralı Atletlere teslim edilerek 18 Mart`ta Cumhurbaşkanlığına teslim edilmesini sağlayacaklar.




Kutsal emanetlerin Bandırma Atletler tarafından Karacabey Atletlerine teslim edilmesi noktasında bölgede yaşayan köylü kadınlar da tören alanındaki yerini aldı.

Özellikle kıyafet noktasında herkesin dikkatini çeken köylü kadınların örtünme noktasındaki doğallığı törene katılan kimsenin dikkatinden kaçmadı.

İşte Çanakkale`de ``Ölürsem şehit, Kalırsam gazi`` diyerek ulusal mücadeleyi kutsal kılan ``Ezanlar susmamasın, Bayrakların inmemesin`` diyerek canını ve kanını veren 253 bin aziz şehit anasının görüntüsünü sergileyip hiçbir etki altında kalmaksızın dogal örtünmeleri ile bir kez daha takdir topladılar.







Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu