Kutsal Emanetler Gönen’de

Kutsal Emanetler Gönen’de

Çanakkale Zaferinin 106. Yıldönümünde Kutsal Emanetler Gönen’de

18 Mart Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 106. yıl dönümü kutlamaları kapsamında bu yıl 24. sü düzenlenen Zafer Koşusu programı çerçevesinde; Gelibolu Yarımadası'ndan yola çıkan, toprak ve deniz suyu ile Türk Bayrağından oluşan kutsal emanetler, İlçemiz Denizkent Jandarma Karakol Komutanlığında düzenlenen törenle Kaymakam Arslan YURT tarafından Biga Kaymakamı Mustafa CAN ’dan teslim alındı.

Törene, Gönen Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet YILMAN, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Temel KILIÇ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin ERBAY, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Hüseyin DEMİRTAŞ, kurum amirleri ve öğrenciler de katıldı.

Törende bir konuşma yapan Kaymakam YURT;

“İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün 100., 18 Mart Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 106. yıl dönümü. Aradan geçen zamanda çok şey değişti. Ancak bazı şeyler değişmedi. Biz her ne kadar “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” prensibini kabul etsek te dış güçler 100 yıl önce olduğu gibi üzerimize oyunlar oynamaya devam ediyor. Bu oyunlar karşısında bizim yapmamız gereken Çanakkale Ruhunu yaşatmaya devam etmektir. 100 yıl önce Çanakkale önlerine gelen, kendilerini denizlerin, karaların hâkimi olarak gören, gemilerine yenilmez, karşı konulmaz isimlerini veren kibirli devletler burada denizlere gömüldüler. Hem de hasta adam dedikleri bir imparatorluğun askerleri tarafından. Hasta adam iken onları yapabiliyorsak şimdi neler yapabileceğimizin hesapları içerisindeler.  Çanakkale savaşı sonucunda kazanılan zafer, milletimize büyük moral kaynağı olmuş, Kurtuluş Savaşının kazanılmasında büyük rol oynamıştır. Şimdi de önümüze konulan engelleri Çanakkale ruhu ile bertaraf ediyoruz. Çanakkale Ruhunu yaşattığımız sürece milletimiz ve devletimiz ilelebet yaşamaya devam edecektir. Bugün burada şehitlerimizin kanı ile sulanan toprağımızı, deniz suyumuzu ve bayrağımızı inşallah Ankara’ya kadar götüreceğiz. İşte gençlerimiz bu ruh ile yetişecek, kendilerinden sonra gelenlere bu ruhu aşılayacaklardır. 100 yıl önce yokluk ve sıkıntılar içerisinde büyük mücadeleleri veren, savaşlardan alnının akıyla çıkan ve bizlere bugünleri kazandıran şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Paşa başta olmak üzere Çanakkale’de savaşan tüm askerlerimizi minnetle anıyoruz, ruhları şad olsun!” ifadelerini kullandı. Program dahilinde, Çanakkale’den yola çıkan kutsal emanetler, daha sonra Karacabey Kaymakamlığına teslim edilecek olup, atletler tarafından taşınarak sırasıyla Balıkesir, Bursa, Bilecik, Eskişehir’den sonra Ankara’ya ulaştırılarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN ’a sunulacak."



Anahtar Kelimeler: Kutsal Emanetler Gönen’
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false