?´Kütüphane Haftası´´ etkinlikleri başladı.

?´Kütüphane Haftası´´ etkinlikleri başladı.

Bandırma´da Kütüphane Haftasında, Cumhuriyet Meydanı Kütüphaneye dönüştürüldü.

 

Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel:

"İnternetten her türlü bilgiye ulaşılıyor, faydalı ama,  çocuklarımız gençlerimiz, vatandaşlarımız kütüphaneye gitsinler. O kitabı alıp, kitabı yüzünden okuyup,  sayfaların kokusunu hissetsinler bu daha ayrı bir güzellik."

/resimler/2016-3/28/2027297397722.jpg

 52. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında,  Bandırma Cumhuriyet Meydanı´nda kitap okuma günü düzenlendi. Yüzlerce genç ihtiyar kişi kitaplarını okuyarak etkinliğe renk kattı.

28 Mart -3 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan Kütüphane Haftası´nın açlışı törenine Kaymakam Tuncay Sonel, Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Yılık, Müftü Süleyman Küçük, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Bandırma kaymakamı Tuncay Sonel açılışta yaptığı konuşmada, internetten her türlü bilgi alınıyor, ama kütüphaneye gidin ve kitap sayfalarının kokusunu hissedin´´ dedi.

Sonel, ?´Bandırma Ailesi olarak Cumhuriyet Meydanı´nda, böyle güzel bir bahar gününde, hep beraber kitap okuyoruz. Biz kitap okumanın belirli günlerde, belirli haftalarda kalmasını istemiyoruz. Bandırma kültürü yüksek bir şehir. Eğitimi yüksek bir şehir. Ama biz istedik ki çocuklarımızla, gençlerimizle, dedelerimizle, ninelerimizle herkesle bugün hep beraber bu güzel ortamda kitaplarımızı okuyalım, ama bu burada kalmasın çocuklara öğrencilerimize tavsiyemiz şu; okuyun, her gün  10 sayfa 20 sayfa fırsat buldukça okuyun ki, bilgili olasınız,güçlü olasınız, okuyan insan güçlü olur, bilgili olur. Bu şekilde toplum da güçlü olur.

/resimler/2016-3/28/2028064742086.jpg

 Teknolojinin geliştiğinde dikkati çeken Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel, şunları dile getirdi: ?´ İnternetten her türlü bilgiye ulaşılıyor, faydalı ama,  çocuklarımız gençlerimiz, vatandaşlarımız kütüphaneye gitsinler. O kitabı alıp, kitabı yüzünden okuyup,  sayfaların kokusunu hissetsinler bu daha ayrı bir güzellik.  Ben herkese bunu tavsiye ediyorum.´´ İfadesini kullandı.

 Konuşmanın ardından  52. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Bandırma Kütüphanesi´nde en çok kitap okuyan okuyuculara protokol tarafından çeşitli hediyeler verildi.

 İlkokullar kategorisinde, Yamanegeli İlkokulu´ndan Ömer Faruk Çakırcalı 142, Ortaokullar Kategorsinde Bandırma İmam Hatip Orta Okulu´ndan Beyza Bozkurt 73, Liselerde Ayyıldız Anadolu Lisesi´nden Pınar Berber 67, 17 Eylül Üniversitesi´nden Rıdvan Akkın 56, Kamu Kurumu kategorisinde ise Bandırma M Tipi Ceza ve Tevkif Evi aşçısı Muhammed Gün 45, Ev hanımı Şule Bora´da 248 kitap okuyarak ödüle layık görüldü.

/resimler/2016-3/28/2029190059718.jpg



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli