Kuzey yarım kürenin en büyük fuarı

Kuzey yarım kürenin en büyük fuarı

Dört kıtadan 5 bin yabancı yatırımcı Natural Stone İstanbul'a geliyor

Türk doğal taş endüstrisinin ihracat odaklı fuarı Natural Stone, 04-07 Haziran 2014 tarihleri arasında CNR EXPO Yeşilköy`de düzenlenecek.

2013 yılını yüzde 17`lik artışla 2.2 milyar dolar ihracat ile kapatan sektör, Naturel Stone`da, 24 ülkeden gelecek alım heyetini ağırlayacak.

CNR Ekspo Fuarcılık tarafından Ekonomi Bakanlığı desteğinde düzenlenen “Natural Stone - 11.Uluslararası Mermer, Doğal Taş Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı”, yatırımcıları İstanbul`da katılımcı firmalarla bir araya getiriyor. EUROROC – Uluslararası Doğal Taş Endüstrisi Avrupa Federasyonu`nun da desteklediği dev organizasyon 70 bin metrekare alanda yapılıyor.

Avrupa`dan ünlü mimar ve yatırımcılar davet edildi

Fuara Ekonomi Bakanlığı koordinasyonuyla ABD, Almanya, Avustralya, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin Halk Cumhuriyeti, Fransa, Hindistan, İngiltere, İtalya, Kanada, Libya ve Rusya`nın aralarında yer aldığı 24 ayrı ülkeden alım heyeti programıyla alıcılar getirilecek.

CNR Holding Fuarcılık Grubu CEO`su Cem Şenel yabancı ziyaretçi sayısında bu yıl yüzde 20 artış beklediklerini ifade ederek, Orta Doğu ve Avrupalı alıcıların fuara büyük ilgi gösterdiğini, Uzak Doğu`dan ve özellikle Çin`den  de çok sayıda alıcıyı ağırlayacaklarını söyledi. Şenel, “Yurt dışından 5 bini aşkın yatırımcının fuarda katılımcı firmalarımızla temas kurmasını hedefliyoruz. Bu konuda pazarlama çalışmalarımızı büyük bir titizlikle sürdürdük. Anadolu`nun taş ocaklarından çıkarılan mermer ve diğer doğal taşlar dünyanın önemli yapılarını süslüyor. Bu kapsamda Fransa`da yapılan MIPIM fuarında da gerek mimarları ve gerekse diğer yatırımcıları Natural Stone davet etme fırsatımız oldu. Verimli geçen görüşmelerde bulunduk” dedi.

30 bin ziyaretçi 900`ü aşkın marka

Yurt içi ve yurt dışından 30 bin profesyonel ziyaretçinin hedeflendiği CNR Natural Stone`a sektörün öncü markalarının aralarında bulunduğu 900`ü aşkın marka katılacak.

Mermer, granit, traverten, mozaik, iç ve dış cephe kaplamaları, işlenmemiş bloklar, mermer makineleri, blok kesme makineleri, vinçler, kompresörler, iş makineleri, ekipmanlar, motorlar ve bilgisayar destekli teknolojiler CNR Natural Stone`un ürün grupları arasında yer alıyor.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı