KUZU VE OĞLAK ETİNİN FAYDALARINI ANLATACAK

KUZU VE OĞLAK ETİNİN FAYDALARINI ANLATACAK

KUZU VE OĞLAK ETİ, ‘‘BİRLİKTE'' ATAĞA KALKACAK!

İzmir, Balıkesir, Manisa ve Denizli Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri birliklerinin ortaklaşa hazırladığı ‘‘Kuzu ve Oğlak Eti Tanıtım Grubu’’ projesi, Gıda-Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda düzenlenen Toprak Bayramı etkinliklerinde görücüye çıktı.

Küçükbaş hayvan üretimi ve et tüketimini arttırma hedefi ile gerçekleştirilen, ‘‘Kuzu ve Oğlak Eti Tanıtım Grubu’’ projesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’den tam not aldı. Bakan Eker, ‘‘Anadolu İnsanının Doğasındaki Lezzet’’ temasıyla yapılan sunum sonrası, İzmir İli Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Özer Türer ile birlikte vatandaşlar ve basın mensuplarına Oğlak etinden yapılmış kavurma, pilav ve keçi ayranı dağıttı.

En son 1947 yılında kutlanan ve Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 67 yıl sonra tekrar organize edilen ve renkli etkinliklere sahne olan ‘‘Toprak Bayramı’’ nın en lezzetli tadımı sonrası İzmir İli Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Özer Türer, Balıkesir Birlik Başkanı Hasan Çakır, Manisa Birlik Başkanı Yüksel Duman ve Denizli Birlik Başkanı Hasan Öner’e çalışmaları için teşekkür eden Bakan Eker, Küçükbaş hayvan üretimini arttırmak için hayata geçirilecek tanıtım grubu projesine tam destek vereceklerini ifade etti.

MİLOR İLE KARATAY, KUZU VE OĞLAK ETİNİN FAYDALARINI ANLATACAK

Öncelikle Ramazan ayı boyunca ulusal bazda düzenlenmesi planlanan tanıtım kampanyaları ile küçükbaş hayvan etinin hak ettiği fiyat ve tüketim seviyesine ulaşacağını ifade eden İzmir İli Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Özer Türer, ‘‘Medya üzerinden yapılacak enformasyon; Anadolu coğrafyasında kuzu ve oğlak etinin ne kadar önemli olduğunu halkımıza hatırlatacak. Kampanya sürecinde; Prof. Dr. Canan Karatay ve Vedat Milor gibi isimler, kuzu ve oğlak etinin artılarını anlatılacak’’ şeklinde konuştu. Tanıtım gurubuna destek veren birlik başkanları adına açıklama yapan Türer,  oğlak etinin çinko, bakır, magnezyum, selenyum ve B vitaminleri bakımından zengin olması, yüksek oranda protein içermesi, sağlıklı ve hazmının kolaylığı gibi bir çok artıya sahip olduğunu kaydetti. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de halkımızın beslenmesinde protein ihtiyacını sağlıklı bir şekilde karşılaması için küçükbaş hayvancılığın ön plana çıkması gerekliliğine vurgu yapan Türer, ‘‘Kuzu ve Oğlak Eti Tanıtım Grubu’’ projesi ve kampanyanın detaylarını Ramazan bayramı öncesinde kamuoyuyla paylaşacaklarını belirtti.



  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı