Kyzikos´a yeni heyecan

Kyzikos´a yeni heyecan

Mimar Sinan Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyeleri Erdek´teydi

 

İstanbul Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Arkeoloji Bölümü öğretim üyelerinden bir grup, Erdek´e geldi. Prof. Dr. Zeynep Koçer Erdem ve Prof. Dr. Arzu Öztürk, Yrd. Doç. Dr. Murat Özgen ve Yrd. Doç. Dr. Kenan Eren´den oluşan heyet, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı ile birlikte başta Kyzikos ve Zeytinliada olmak üzere ilçenin ören yerlerini gezdiler.

Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Kyzikos ören yeri ve Hadrianus Tapınağı´ndaki kazılara hız vermek istediklerini, buna paralel şekilde de Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ile işbirliği gerçekleştirmeyi amaçladıklarını belirtirken, şunları söyledi:

?Daha önce bulunsa ?Dünyanın 7 Harikası´ arasına girecek olan Kyzikos´taki  Hadrianus Tapınağı´nda, kazılarını ilk bölümü, Erzurum Atatürk Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Abdullah Yaylalı döneminde başlamış ve birkaç yıl sürmüştü. Daha sonra kazılara bir süre ara verilmişti. 2006 yılında kazılar yeniden, Doç. Dr. Nurettin Koçhan´ın başkanlığındaki Erzurum Atatürk Üniversitesi Arkeoloji Bölümü tarafından başlatılıp, bugünlere geldi. Ancak kazılar, gerek ödeneksizlik ve gerekse eski heyecanın kalmaması nedeniyle istediğimiz gibi gitmiyor. Ören yerlerindeki kazıların kısa sürede bitmesi elbette ki mümkün değil ama biz, Kyzikos ve Hadrianus Tapınağı kazılarının belirli bir ivme kazanmasını ve yeni bir heyecan yaratılmasını istiyoruz. Bu kazılar için gerekirse Çekül Vakfından da destek alabiliriz. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ile işbirliği yaparak, Kyzikos kazılarının hız kazanmasına çalışacağız.?

/resimler/2015-12/27/0144173659840.jpg

TAŞ RESTORAN YIKILYOR

Erdek Belediyesi, ?Kurbağalıdere?deki Taş Restoran´ı yıkacak.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin tüm dolgu alanlarını da kendi sorumluluğuna almasına paralel şekilde, Taş Restoran´ı da almak istemesi nedeniyle Erdek Belediyesi, restoranı yıkarak, boşaltıyor. Konuyla ilgili bilgi veren Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, şunları söyledi:

?İlçemizdeki tüm dolgu alanlarını, bu lokanta dahil biz yaptık. Ancak Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, tüm dolgu alanlarına el koymak istiyor. Bu durum için hukuki yollardan itiraz ettik. Bu konuda karar çıkmamasına karşın Büyükşehir Belediyesi´nin, dolgu alanlarını ısrarla istemesi nedeniyle biz de Taş Restoran´ı yıkarak boşaltıyoruz.?

Gazetecilerin, AKP´li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin, CHP´li belediyelerden su tüketim parası alırken, AKP´li belediyelerden almaması ile ilgili bir sorusunu ise ?Allah´a havale ediyorum? diye yanıtladı.  Önder BALIKÇI

/resimler/2015-12/27/0147366944984.jpg

 



Anahtar Kelimeler: Kyzikos yeni heyecan
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli