Kyzikos'un gönüllü elçisi

Kyzikos

Erdek’in eski turizmcisi Aloğlu: “Erdek turizmi artık tarih ve arkeoloji ağırlıklı olmalı”

  https://www.facebook.com/cyzicus  

Erdek’in en eski turistik tesislerinden “Ant Camping”in sahibi Ahmet Aloğlu, Erdek turizmi için tarihi, arkeolojik ve kültürel değerlerinin mutlaka ön plana çıkarılması gerektiğine dikkati çekti.

1946 yılında, Bandırma’da doğan Aloğlu, Erdek’in Düzler Mahallesi’nde işlettikleri “Ant Camping” ile ilgili olarak şu bilgiyi verdi:

“Tesisimizin bulunduğu bu yeri Ziraat Mühendisi Safa Aloğlu satın almıştı. 1975 yılında tesis hizmete girdi. Babam, 2005 yılında vefat olana kadar bu tesisi işletti. Ben, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Elektrik Bölümü’nden, 1968 yılında mezun oldum. Devlet Demiryollarının Eskişehir Lokomotif Fabrikası’nda 25 yıl çalıştıktan sonra emekliye ayrıldım. 2005 yılında babamı kaybettikten sonra karavan ağırlıklı tesisin sorumluluğu bana kaldı. Eski yıllarda tesisimize çok sayıda yabancı turist gelirdi. Bunların büyük ağırlığını, kuş gözlemcileri oluşturuyordu. Şimdi artık yabancılar hiç gelmiyor.”

Erdek turizminin deniz, güneş, kum ile eski günlerine dönmesinin mümkün olmadığına işaret eden Aloğlu, şunları söyledi:

“Şunu hiç unutmayalım ki, deniz ve güneş, Erdek’e göre Akdeniz ve Ege’de çok daha iyi. Bu nedenle Erdek, artık arkeolojik ve tarihi yapıtlarını, Kapıdağ gibi bir doğa cennetini ve özellikle Kyzikos antik kentini ortaya çıkarmalı. Tesisimize gelen yabancı kuş gözlemcilerinden biliyorum ki, Kapıdağ’ın üstü, Afrika’dan, Bandırma Kuşcenneti Milli Parkı’na gelen kuşların göç yolları üstünde bulunuyor. Kapıdağ’a yapılan Rüzgar Enerji Santralleri’nin(RES), kuşların göç yollarına önemli bir engel oluşturacağını düşünüyorum. RES’ler için başka yer mi kalmadı?” ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Kyzikos' gönüllü elçisi
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı