LAR II PROJESİ KAPSAMINDA BANDIRMA BELEDİYESİ TARAFINDAN YEREL YÖNETİM VE HALKIN İLETİŞİMİNİN KOLAYLAŞTIRILMASINI SAĞLAMAK AMACIYLA KÜÇÜK ÖLÇEKLİ BİR UYGULAMA PROJESİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR.

LAR II PROJESİ KAPSAMINDA BANDIRMA BELEDİYESİ TARAFINDAN YEREL YÖNETİM VE HALKIN İLETİŞİMİNİN KOLAYLAŞTIRILMASINI SAĞLAMAK AMACIYLA KÜÇÜK ÖLÇEKLİ BİR UYGULAMA PROJESİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR.

İçişleri Bakanlığı tarafından Avrupa Birliği-Türkiye Katılım Öncesi Mali işbirliği Programı kapsamında yürütülen, "Türkiye`de Yerel Yönetim Reformu Uygulamasının Devamına Destek Projesi" (LAR II)`nin kentimizdeki uygulama çalışmalarında son aşamaya gelindi. 2010 yılı Ocak ayında başlayan ve çeşitli çalışmalarla sürdürülen proje, 2011 Kasım Ayı`nda sona erecek. Türkiye`de Yerel Yönetim Reformu Uygulamasının Devamına Destek Projesi kapsamında, Bandırma Belediyesi tarafından Yerel Yönetim ve Halkın İletişiminin kolaylaştırılmasını sağlamak amacıyla küçük ölçekli bir uygulama projesi hazırlandı. Bu projenin uygulama ekibi: Belediye Başkan Yardımcısı Dursun MİRZA, Belediye Meclis Üyesi Mehmet SERT Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkan Yardımcısı Muazzez PALTA, Paşabayır Mahallesi Muhtarı Fuat ŞENTÜRK, Paşakonak Mahallesi Muhtarı İshak CANDAN`dan oluşuyor. Projenin hedefi: yerel yönetimin gerçekleştirdiği etkinlik ve çalışmalar konusunda halkımızın doğru ve yeterli biçimde bilgilendirilmesi, aynı zamanda halkın sesinin ve isteklerinin yerel yönetime doğrudan ulaştırılarak çözüm sürecinin çabuklaştırılması, vatandaş memnuniyetinin arttırılmasıdır. Proje uygulama dönemi olarak 14 Temmuz 2010 ? 07 Ekim 2010 tarihleri arası belirlenmiştir. Bu kapsamda; 21 Eylül 2011 Çarşamba gününden itibaren, kentimizde bu uygulama için pilot mahalle olarak seçilen Paşakonak Mahallesi`nde, belediye hizmetleri ile ilgili olarak vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi amacıyla afişleme çalışması yapılacaktır. Apartman ve sitelerin iletişim panolarına, hazırlanan duyuru afişleri asılarak, vatandaşların bilgilendirilmesi sağlanacaktır. Ayrıca aynı proje kapsamında vatandaşlardan yerel yönetime bilgi akışını sağlamak amacıyla; halkın belediyeye iletmek istedikleri konular site yönetimlerince hazırlanacak formlar aracılığıyla belirlenerek Mahalle Muhtarlığı tarafından bir dosya haline getirilerek Bandırma Belediyesi`ne ulaştırılacaktır. Daha sonraki zamanlarda, yine halkın bilgilendirilmesi çalışmaları kapsamında yerel yönetim çalışmaları ile ilgili hazırlanan kısa tanıtım filmlerinin, kahvehane, okul gibi halkın toplu olarak bulunduğu ortamlarda gösterilmesi planlanmaktadır.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı