LDP Genel Başkanı Cem Toker, Bandırma'da

LDP Genel Başkanı Cem Toker, Bandırma

Toker:”Türkiye, girişimciler ve yatırımcılar için cehennem” Devletin kucağına 50 bin memur daha geliyor”








Toker:”Türkiye, girişimciler ve yatırımcılar için cehennem”
Devletin kucağına 50 bin memur daha geliyor”

Liberal Demokrat Parti(LDP) Genel Başkanı Cem Toker, Bandırma'da, İİBF öğrencilerinin kurduğu Genç Girişimciler tarafından düzenlenen bir toplantıda konuştu.

Bandırma Ticaret Odası konferans salonunda, fakülte öğrencilerine konuşan Toker, 2010 yılı verilerine göre, ülkemizde bordrolu çalışanların yüzde 53'ünün, devlete vergi ödediklerine dikkati çekerken, şu değerlendirmede bulundu:

Bu düzeyde vergi alınan bir ülkeye girişimci ve yatırımcı gelmez.  Bir ülkeyi zenginleştiren, katma değer farkıdır. Dünyanın en kolay işi, başkasının parasını harcamaktır. İşte, ülkemizde devlet de bunu yapıyor. Bizim cebimizden çeşitli yollarla aldığı paramızı, bizim adımıza harcadığını öne sürüyor. Üstelik, ülkemizdeki seçim ve siyasi partiler sistemi, cebimizden alınan bu paraların hesabını sormamıza da olanak sağlamıyor. Yani biz, seçiyoruz ama seçtiklerimizden hesap soramıyoruz.”

Demokratik ülkeler sıralamasında Afrika ülkesi Gana'nın bile altında, 89. sırada yer aldığımıza dikkati çeken Toker, yargı bağımsızlığı ve basın özgürlüğü sıralamalarında da çok kötü bir durumda bulunduğumuza işaret ederken, şunları söyledi:

Ülkemizde bugün, basının özgürlüğünden söz etme olanağımız yok. Hâlen 30-40 bin internet sitesine erişim yasak. Hükümetin, basın üzerinde büyük baskısı var. Gazetelerde, artık yolsuzluk ve rüşvet olayları yer almıyor. Yoksa ülkemizde yolsuzluk ve rüşvet kalmadı mı? Tabii ki, var ama yazılmıyor. Basın özgürlüğü, bilgiye erişim ve bilgiyi yayma özgürlüğünü de yaratması nedeniyle ayrıca önem taşımaktadır. Uluslararası Basın Enstitüsü, Sınır Tanımayan Gazeteciler ve Gazetecileri Koruma Enstitüsü gibi saygın kuruluşların yaptığı değerlendirmelere göre Türkiye, basın özgürlüğü konusunda 180 ülke arasında, 148. sıradadır.”

Devletin, asli görevlerine yönelip, küçülmesi gerektiğini vurgulayan LDP Genel Başkanı Cem Toker, Bir ülke, özel sektöre düşman bir zihniyetle yönetilemez. Rekâbetsiz bir serbest piyasa ekonomisinden söz edilemez. Ancak bizde devlet, kendi kurduğu şirketler aracılığıyla özel sektörle rekâbete girme yanlışını yapmaktadır” dedi.

Odalara ağır eleştiri

Ülkemizin zenginleşmesi için genç girişimcilere kucak açılması gerektiğini belirten Toker, ülkemizdeki Odaları da ağır bir dille eleştirdi.

Odalara, esnafların üye olmaları zorunluluğunun, komünist rejimin, kitleleri kontrol etmesi düşüncesi paralelinde ülkemize de yansıdığını öne süren Toker, şunları söyledi:

Konuştuğum hiçbir esnafın, ‘İyi ki, Odaya üyeyim. Bu üyelik, bana çok şey kazandırıyor. Çok memnunum' dediğini duymadım. Size, şimdi, Devlet Denetleme Kurulu'nun 2010 yılı değerlendirmelerinden çarpıcı rakamlar vereceğim. 2010 yılında, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin(TOBB), bir yılda Odalardan topladığı para 1.6 katrilyon. Bu parayla ülkemizin istihdamında ve katma değerinde büyük artış olur. TOBB Genel Sekreteri'nin aylık maaşı 27 bin liradır. İstanbul Ticaret Odası Genel Sekreteri'nin, 2010 yılında aldığı maaş, 26 bin liraydı. 2011 yılında, TOBB'nin, bankalarda 510 milyon lira(510 trilyon) parası bulunuyordu. İşte bu nedenlerle ben, ülkemizdeki Odaları, sadece üyelerine yönelik çıkar grupları diye gördüğümden, sivil toplum örgütü olduklarına inanmıyorum. Gönüllülük esasına dayanan SİAD'lara ise saygı duyuyorum. Eğer bir gün, ülke yönetiminde söz sahibi olursak, Odalara üye olma zorunluluğuna son vereceğiz.``

Bu kadar çok devlet memuru olur mu?”

Devletin küçültülmesi gerektiğini, ancak AKP Hükümeti'nin, devleti sürekli olarak büyüttüğünü öne süren Toker, şöyle konuştu:

Geçtiğimiz günlerde 50 bin devlet memuru daha alacaklarını açıkladılar. Demek ki, devletin kucağına 50 bin bebek daha bırakılacak. Zaten ülkemizde 3 milyon 100 bin devlet memuru var. Bu durumda, 72 milyonluk ülkemizde, 24 kişiye, ömür boyu bir devlet memuru düşüyor. Bu yük, nasıl kaldırılır? Siz, yapılan pompalamalara aldanmayın. 10 yıllık AKP iktidarında ekonomimiz sürekli geriledi.”





Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli