Lider`e penaltı freni

Lider`e penaltı freni

Erdekspor`u şampiyonluk yolunda penaltı freni ile engelleyen hakem Korkmaz uzun süre oyun alanından çıkamadı. Şampiyonluk yarışının tamamlanmasına ramak kala sahil efsanesi Altınova`dan yara aldı. 2-2




ERDEKSPOR 2-2 ALTINOVASPOR

Süperlig lideri Erdekspor Şampiyonluğa ramak kala kendi saha
ve seyircisi önünde Altınova
Belediyespor`dan darbe aldı.

Stat: Erdek 18 Eylül
Hakemler: Serhat Korkmaz ** Emre Yıldırım ** Mustafa Aksoy **

Erdekspor: Ahmet ** Ugur ** Murat ** Emrah ** Semih *** Mehmet ** (Çağatay***)
Engin ** Serkan ** Sertaç *** Emre** (Hami*) Gökhan**(B.Uğur*)

Altınovaspor: Semih ** Halil ** Mesut** Latif ** Ali ** Altan ** (Hüseyin*) Ferhat **
(Yiğit*) Gökhan Alan ** Gökhan Bilir ** Şahsuvar** Fatih **( Taner*)


Goller: Dk.26 Altan-Dk.60 Gökhan Bilir Pen.(Altınoluk)Dk.52 Sertaç, Dk.85 Çağatay (Erdek)





Sahil efsanesi Erdekspor şampiyonluk yarışında yara aldı.

Futbol adına güzel bir hava olmasına karşın lider Erdekspor`un etkileyecek o kadar çok olumsuzluk vardı ki, bunların birisi dahi karşılaşmanın sonucu konusunda yetipte artardı.

Saatlerin 1 saat ileri alınması ile sahaya 1 saat önce çıkan Erdekspor sıcak ıkline daha adepte olmuş rakibi altınoluk karşısında oyunda etkili olmadı.

Karşılaşmanın ilk devresi nerede ise sahada Erdekspor yok denecek kadar kötü bir oyun vardı.
Şampiyonluk yolundaki stres, taraftar baskısı, oyun alanındaki zeminin futbol adına elverişsiz oluşu kırmızı beyazlı ekibi etkiledi.

Herşeye rağmen oyunu oturtmaya çalışan Erdekspor beklemediği anda yediği gol ile demorolize oldu. Bu dakikadan sonra başlayan stres oyun içinde gerek hakem bazında, gerekse kendi oyuncu arkadaşları arasında sürdürülen itiraz ve ikazlar kırmızı beyazlı ekibi oyundan düşürdü.

Oysa rakip Altınoluk için böyle bir olumsuzluk söz konusu değildi. Bordo beyazlı ekip için skor`un önemi olmaması oyun alanında daha iyi topa basması ve oyun yapmasına neden oldu.

İlk devre lider için kayıptı.

İkinci yarıya tatlı bir rüzgarı arkasına alarak oyuna başlayan Erdekspor 52 dakikada Sertaç ile beraberlik golünü buldu. Bu dakikadan sonra başlayan Erdekspor atakları skor anlamında farkı yakalaması ümüdini yükseltti.

Ancak olumsuzluklar lider`in yakasını bırakmıyordu. Karşılaşmanın orta hakemi Serhat Korkmaz maçın genelinde olmasa da 60 dakikada verdiği  penaltı kararı ile maçın kaderini tayin etti.

Bu dakikada uzun süren itirazlara müdail olan Erdekspor Antrenörü Yüksel Öksüz`de hakem kararı ile oyun alanı dışına çıkartıldı.

Altınova`nın penaltı vuruşunu ligin en önemli isimlerinden Gökhan Bilir kullandı ve Altınova`yı
bir kez daha öne geçirdi. 1-2


Erdekspor galibiyet hesapları yaparken yediği gollerin etkisi ile moral kaybına oğramasına rağmen ilk yarıdaki itiraz ve sinir mücadelesini bırakıp kendini skora endeksledi.

Kırmızı beyazlı ekip özellikle Çağatay`ın oyuna girmesi ile gol yollarında daha etkili oldu.

Bu dakikaya kadar  rakip kaleye sağ kanattan girmek isteyen Erdekspor başarılı olmadı. Sol kanattan gelişen ilk atakta ise Çağatay`ın nefis sol volesi kaleci Semih`in bakışları arasında füze gibi ağlarla buluşurken taraftarlarında heyecanlanmasına neden oldu.

Erdekspor 2-2 devam eden karşılaşmanın 85 dakikasından sonra adeta gol kaçırma yarışına girdi. Heleki kale içinde topu uzaklaştıramayan defansın ters vuruşu tribünleri gol diye ayapa kaldırırken top üst direği sıyırarak korner`e çıktı.

Bu dakikalarda ceza yayı önünden kullanılan 3 serbest vuruş, sayısız korner oldu ancak Erdekspor`da topa son dokunacak kranpon yoktu.


Özellikle 90+ dakikalar kalecinin kusurlu hareketinden doğan serbest vuruşta, altı pas içinde buluşan Erdekspor golcüleri yararlanamadı.

Nefeslerin tutulduğu 90+6 dakika  sona erdiğinde skorborttaki eşitlik bozulmadı 2-2












Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli