Ligde TEKSÜT fırtınası esecek

Ligde TEKSÜT fırtınası esecek

Baş antrenörü Hakan Demir: ?Bandırma seyircisi her zaman olduğu gibi sahada mücadele eden, kazanmak için oynayan, formasını terleten, bir takım seyredecek?

TEKSÜT Bandırma B.K. Baş antrenörü Hakan Demir:

?Bandırma seyircisi her zaman olduğu gibi sahada mücadele eden, kazanmak için oynayan, formasını terleten, bir takım seyredecek?

/resimler/2019-8/23/1801281685775.jpg

  Tam kadro ile çalışmalarına kendi evinde başlayan Basketbol Süper Ligi takımlarından TEKSÜT Bandırma Basketbol takımı Baş antrenörü Hakan Demir, kulübün temel taşının Türk oyuncular olduğunu söyledi. Demir şunları aktardı:

? Basketbol seyircisi 2019-2020 sezonunda da, her zaman olduğu gibi sahada mücadele eden, kazanmak için oynayan, formasını terleten, bir takım seyredecek. TEKSÜT Bandırma Basketbol Kulübü´nün birinci hedefi bir kere alt yapıdan yetiştirdiği genç oyuncularıyla, sonuna kadar mücadele eden, o genç oyunculardan verim alarak maç kazanan takım olması. Dolayısıyla bizim dışımızda kendi altyapısında yetişmiş oyuncularla oynayan bir kulüp yok. Bu bir hem cesaret işi, hem de sorumluluk meselesi.

 Her zaman ilk önce Türkiye liginde oynarken ilk hedefimiz, geçen sene olduğu gibi yada daha önceki senelerde olduğu gibi, Play-Off´un içinde olmak, Avrupa Kupalarında da ilk turu geçip ondan sonrada Top 16´ya kaldıktan sonra da yavaş yavaş yolumuza devam etmek. Bu kulüp kurulduğu günden beri, play off oynamış bir kulüp, bu geleneğini devam ettirmemiz lazım. Avrupa´da da mücadele edip, gidebildiğimiz yere kadar gitmek lazım. Sakatlık veya inişli çıkışlı olmazsak bu hedeflere ulaşacağımıza inanıyorum?

/resimler/2019-8/23/1802264811961.jpg

Yetiştirdiği gençlere kendilerinden başka fazla süre veren olmadığına da dikkat çeken Hakan Demir, ?Biz şu an ligin en genç takımıyız. Geçen senede doğru işler yaptık ki, kontratı biten 3 oyuncumuz da burada aldıkları kontratların çok çok üzerinde kontratlar alarak büyük kulüplere gittiler. Biz bu senede aynı modelle devam edeceğiz. Her zaman dediğim gibi bu kulübün alt yapısından yetişmiş Türk oyunculara şöyle bir güvenim oluyor; maç tecrübelerinin çok iyi olduğunu düşünüyorum. Bu kulüp bu oyunculara alt yapıdan itibaren çok fazla maç oynatarak, onlara önemli bir tecrübe katıyor. Onlarda maç oynamayı biliyorlar. Maçın nasıl kaybedildiğini, nasıl kazanıldığını ayırt edebilen oyuncular, bunun için onlara daha fazla güvenim var. Kısacası buranın temel taşı her şeyden önce Türk oyuncular.

/resimler/2019-8/23/1803104344058.jpg

Basketbol seyircisi her zaman olduğu gibi sahada mücadele eden, kazanmak için oynayan, formasını terleten, bir takım seyredecek.?

Kurduğumuz kadro ve genç oyuncularımızla, dün itibariyle tam kadro olduk. 4 tane yabancı oyuncumuz yeni. Onların buraya adapte olması için bu haftayı, adaptasyon olarak geçiriyoruz.  Türk oyuncular biraz daha erken başladılar. Onlar tabi daha hazır durumdalar.

İki hafta kadar Bandırma´dayız, daha sonra Almanya ya gideceğiz orada bir iki tane hazırlık maçı oynayacağız. Ama takımı daha hazır hissedersek burada da bir hazırlık maçı oynamak istiyoruz. Almanya´ nın ardından TÜBAD Turnuvası´na kadar, Antalya da 3 hazırlık maçı daha yapacağız.? İfadelerini kullandı. Ahmet PESEN

/resimler/2019-8/23/1803434657215.jpg



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli