Limak Uludağ Perakende Elektrik Satış A.Ş, çeşmelerin Elektriğini kesti

Limak Uludağ Perakende Elektrik Satış A.Ş,  çeşmelerin Elektriğini kesti

Büyükşehir'in genelde kırsal mahallelere sağladığı "Arıtılmış tatlısu" çeşmeleri elektriği Limak Uludağ Perakende Elektrik Satış A.Ş,'ye 100 milyonu aşan borcu nedeni ile kesildi.

2014 yılında geçilen Bütünşehir uygulaması ile SU-Kanalizasyon işletmesinin bağlandığı BASKİ, kırsal mahalelerden 5 yıl su ücreti talep etmiyeceğini, daha sonraki yıllarda ise indirimli su tüketimi sağlayacağı ifade edilerek mahalleli tarafından yapılan abıde görünümlü "Sebili-Hayrat" çeşmeleri için de arıtılmış bedelsiz su temin edileceği sözü verilmişti.

Bandırma ile yıldızları barışmayan Büyükşehir'in kentteki küçük teşkilatları Bentbaşı Mahallesi, Alihikmet paşa caddesi üzerinde bulunan Leylekli Camii şadırvan & müştemilatı bünyesinde bulunan çeşmeye tatlısu uygulaması sağlamıştı.

Bununla birlikte Balıkesir kırsal Mahalleleri baz alındığında, sisteme ve partiye uyumlu kırsal mahallelere bir bir ardında sağlanan "Arıtılmış su çeşmeleri" çığ gibi arttı.

Örneğin dönemin AK Parti ilçe yönetim kurulu üyesi, Yakup Menco, Doğruca Mahallesine Muhtar olunca, varlıklı eşrafı harekete geçirerek 4 ayrı noktaya 4 tane tatlısu çeşmesi yaptırıvermişti!...

Gel zaman, git zaman UEDAŞ: Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin özeleştirilmesi ardından bir biri ardına gelen Elekrik zamları vatandaşın tepkisine neden olunca, önce faturalara kayıp-kaçak bedeli, okuma beledi, eski abonelerin "DİPOZİTE" farkı ödemesi için yapılan düzenlemeler "Kayıp - Kaçak" farkını kapatmaya yetmedi. 

Limak Yatırım ile Actis arasında Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Limak Uludağ Perakende Elektrik Satış A.Ş.’nin tek hissedarı Uluğ Enerji Dağıtım ve Perakende Satış Hizmetleri A.Ş.’nin paylarının tamamının devri için geçtiğimiz yıl ekim ayında hisse satış sözleşmesi imzalandı.

Limak Yatırım ile Actis Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Limak Uludağ Perakende Elektrik Satış A.Ş  Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova illerinin bulunduğu Uludağ bölgesinde elektrik dağıtım ve perakende satış faaliyetlerini devir alması ile birlikte faturanın dışında kalan kayıp kaçakların peşine düştü

Bu durumda Büyükşehir Belediyeleri ile ilişkilendirilen kaçak-kayıpların beklentinin çok üzerinde olduğu saplandı. Nitekim konuya yakın kaynaklar sadece Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin bu anlamdaki kaybının 100 milyon civarında olduğu dillendirildi.

Limak Yatırım, Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Limak Uludağ Perakende Elektrik Satış A.Ş yetkilileri Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile oturdukları masadan anlaşma çıkmadı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi sayaç takmadığı tatlısu çeşmelerine ücretsiz su temin ederken, bonus olarak kuruma Elektrik faturası çıkması bardağı taşıran son damla oldu.

Limak Uludağ Perakende Elektrik Satış A.Ş, aydınlanma ve pompa sistemi ile hizmet veren arıtılmış tatlısu, sokak çeşmelerinin elektriğini kesme noktasında kararlı olması, siyaseten Büyükşehir'in çarığı ayağı sıktı. Başkan Yücel Yılmaz, olası bir seçime kadar zaman kazanmak adına konuyu Enerji ve tabii kaynaklar bakanlığına taşırken, Bakanlığın özelleştirme kapsamında satışa sunarak masada bıraktığı Enerji Parakende satış protokolüne nedenli etkisi olacağı merak ediliyor. 

Vatandaş yaptırdığı adıde gibi çeşmelerden arıtılmış su !... Limak Uludağ Perakende Elektrik Satış A.Ş, kullanılan elektriğin parasını bekliyor.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı