Liman'ın sahibi yok!...

Liman

ADI; "ŞİMAL" Bandırma eski iskelede sahipsiz bir tekne, yarattığı olumsuzluklarla gündemden düşmüyor."

ADI; "ŞİMAL" Bandırma eski iskelede sahipsiz bir tekne, yarattığı olumsuzluklarla gündemden düşmüyor."

Şimal'in anlamı “Kuzey”, “Eskimiş”  doğru tespit işte tam bu anlamların karşılığı ile örtüşen 12 mt eski balıkçı teknesi “ŞİMAL” birileri tarafından getirilip palamar bağlandığı eski iskelede batacağı anı bekliyor.

Şimal'i iskele babasına tutan yarı sökük palamardan başka hiç bir şeyi yok.  Şimal'in yani Kuzey'in üzerinde bir teknede bulunması gereken hiçbir şey yok…

Öyle olunca 'da bazı şarapçıların kentin ön müstesna yerinde bulunmaz adres çabuk keşfedildi. Akşamları üzerine çıkıp kafayı denk edenler önceki akşam üşüdüklerini hissedip, tekneden kopardıkları parçaları yakarak ısınmak istemeleri, çevreden görüp yangın ihbarı verilmesi ile İtfaiye grup amirliğinin acil müdahalesine sahne oldu.

Oysa Bandırma Manşet 24 Kasım'da kaleme aldığı Haber'de “L iskele hurda mezarlığı mı?” diye konuyu gündeme taşımıştı.

Çeşitli olumsuzlukların adresi olan “ŞİMAL” tekne tüm yaşananlara rağmen ortalıkta bir sahibi yok…  Sahibi olmadığı gibi, “Bunun sahibi kim?” diye soran bir liman müdürlüğü de yok..

Bugüne kadar yaşanılanları saymasak ta, yakın gelecekte batması muhtemel ŞİMAL için daha zor olan, iskelenin dibinde kalacak hurdayı temizlemek için daha fazla zaman, daha fazla para harcamak durumunda kalınacak… Bizden söylemesi

 



Anahtar Kelimeler: Liman' sahibi !...
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı