Liman M`de sıra dışı sergi

Liman M`de sıra dışı sergi

Bandırma M tipi Kapalı Ceza Evi Hükümlü ve Tutuklalrının el becerileri sergisi

 

 

  Ahmet PESEN-BANDIRMA  

 

Bandırma M Tipi Kapalı İnfaz Kurumu Müdürlüğü'nce geleneksel olarak düzenlenmekte olan ‘'El Emeği Göz Nuru'' isimli sergi Bandırma Liman Alış Veriş Merkezinde  (AVM) açıldı.

 

Serginini açılış konuşmasını M Tipi Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Ruhiye Künü yaptı. Künü,  Ceza infaz kurumları olarak başlıca hedeflerinin tutuklu ve hükümlüleri, tahliye sonrasındaki hayata en iyi şekilde hazırlamak, onların yeniden suça bulaşmalarına engel olabilecek donanımları kazanabilmelerine yardımcı olduğunu söyledi.

 

Künü,  ayrıca kurumlarında 499 tutuklu ve hükümlü barındırıldığına dikkati çekerken şunları bildirdi:

 

‘'Tutuklu ve hükümlüler eğitim ve psiko-sosyal faaliyetlerinden yararlandırılmakta, bireysel görüşme, grup çalışmaları, iş ve meslek kursları, konferans, film gösterimleri katılımları sağlanmaktadır. Açılan 21 kurstan 300 hükümlü ve tutuklu faydalanmıştır. Ayrıca 2004 yılı itibariyle faaliyete geçmiş olan iş yurtlarına bağlı 2 adet tekstil atölyemizde toplam 61 tutuklu-hükümlü sigortalı olarak çalıştırılmakta ve üretime katkı sağlamaktadır'' dedi.

 

Açılış kurdelesini, Bandırma Kaymakamı Ali Mantı,  Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif evleri Genel Müdürlüğü İş Yurtları Daire Başkanı , Vehbi Kadri Kamer, Balıkesir Başsavcısı Sadık Bölek , Bandırma Cumhuriyet Başsavcısı  Önder Yeniçeri, birlikte kestiler. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif evleri Genel Müdürlüğü İş Yurtları Daire Başkanı, Vehbi Kadri Kamer,  Ceza ve İnfaz kurumlarının üretim yuvası haline geldiğini söyledi. Kamer, yaptığı açıklamada,'' Her hangi bir sebeple suç işleyen insanlar infaz kurumlarında eğitimlerine devam ediyorlar. Aynı zamanda öfke  kontrolü,  madde bağımlılığı gibi programlara katılmak suretiyle. Davranışlarını değiştiriyorlar. Hayata umutla bağlanıyorlar. Bu anlamda ceza infaz kurumları Avrupa'da örnek kurumlar halinde gösterilmektedir.

 

Bandırmadaki sergi 4 gün açık kalacak.

 

 

 

 

 

 

 



Anahtar Kelimeler: LimanM`de sıra dışı sergi
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli