``Livatyalılar beni tutardı``

``Livatyalılar beni tutardı``

Bandırmaspor'un kuruluş yıllarındaki kalecisi Taner Develilioğlu: Bandırmaspor'da üç güzel yılım geçti”







Bandırmaspor'da, 1967-1968-1969 yıllarında kaleci olarak forma giyen Taner Develilioğlu, Bordo-beyazlı kulüpte üç mutlu yıl geçirdim” dedi.

Hâlen Kocaeli Değirmendere'de yaşayan, ancak yaz tatillerini Erdek'teki yazlığında geçiren 72 yaşındaki Taner Develilioğlu, o dönemlerde Bandırmaspor kalesini artık aramızda bulunmayan Özkay Kurtaran ve Burhan Ciciler ile birlikte koruduğunu vurgularken, unutamadığı anıları arasında, Bandırmaspor'un çeyrek finale yükseldiği Türkiye Kupası'nda, Galatasaray ile eşleşmesi olduğuna dikkati çekerken, şunları söyledi:

Galatasaray'la, Bandırma'da oynadığımız ilk maç golsüz kapanmıştı. Ardından, İstanbul'da oynadığımız rövanş maçını, Taçsız Kral” Metin Oktay'ın golleriyle 2-0 kaybederek, elenmiştik. Bu maçta Bandırmaspor kalesinde ben oynamıştım. Metin Oktay'ın hârika bir vuruşla attığı golde topun, kale direğinin iç demirine vurarak geri gelmesini hiç unutamam.  Dönemin tanınmış hakemi Fehmi Pazarcı'nın yönettiği karşılaşmada, öyle ki, golü hemen hemen hiç kimse görememişti.Yine bu maçta Gökmen Özdenak'ın darbesiyle burun kemiğim kırılmasına karşın bu durumda maçı tamamlamıştım.”

Erdek'te, gazetemiz yazı ailesinden Önder Balıkçı ve Zeyyat Saygın ile sohbet eden Taner Develililer, anıları arasında, Bandırma'da Karşıyaka ile oynanan maçta Gode” lakâplı Karşıyakalı futbolcu Cengiz'in tekmesiyle mide arterinin yırtılmasının ayrı bir yer tuttuğunu sözlerine ekledi.







Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli