Lodos kalıntıları temizleniyor

Lodos kalıntıları temizleniyor

Hafta sonu yaşanan lodos felaketi sonrası, Erdek'te temizlik harekâtı.

Hafta sonu yaşanan adını Sinop`un Türkeli ilçesinin eski isminden aldığı söylenen ve tarihte Bizans gemilerini ve kadırgalarını topluca batırmasıyla bilinen Karadeniz fırtınası Ayandon, Fırtına takvimine göre hafta sonu 2 gün sürdü.

Ayandon fırtınasına ilişkin kaynaklar “ İzmir`e kar yağacaksa, Ayandon Fırtınası sırasında yağar.” Denilerek doğal felaketin duyurusunu böyle tanımlar.

Balıkçıların Ayandon fırtınası yorumu ise “İstanbul`un balığını bu fırtına da kanal boşalır, balık hızla Boğaz`dan çıkar, Marmara`ya akar. Bu fırtınadan sonra Boğaz`da balık olsa da sadece ince balık olur." diyerek tanımlanırken Ayandon fırtınasının sadece Erdek ve körfezinde değil başta Marmara denizi olmak üzere Ege’nin Balıkesir’e yakın kıyılarında ve özellikle İstanbul kıyılarında meydana getirdiği olumsuzlukları izledik.

Meteorolojinin tüm uyarılarına rağmen Doğal Afet’e hazırlıksız yakalanan birçok balıkçı, özel tekne ve yat sahipleri hafta sonundan itibaren uğradıkları maddi zararların hesabını yaparken Erdek Belediyesi ’de kendi bölgesinde denizin kıyıya terk ettiği pislikleri temizledi.

Erdek Belediyesi temizlik çalışmalarını sürdürürken iskelede batan teknelerin kurtarma çalışmaları gün boyu sürdü.

Denizden alınırken halatın kopması sonucu denize düşen fiber tekne bugün çıkartıldı. Batan Tekne Balık lokantası ise tüm uğraşlara rağmen denizden alınamadı.

Dalgıçlar tarafından halatlanıp, vinç yardımı ile karaya alınmak istenilen tekne parça parça koptu ve batık çıkartılamadı.

Erdek limanındaki batık balık lokantasının çıkartılma işlemleri önümüzdeki günlerde de sürecek.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli