Lokantacı esnafı bıçak sırtında

Lokantacı esnafı bıçak sırtında

Başkan H. Levent Gürer, lokantalardan daha riskli yerleri örnek gösterdi

Gelinen noktada ulusal sağlık güvenliği önkoşul olarak ele alınıp, bir biri ardına faaliyetlerine son verilen küçük işletmelerde bıçak kemiğe dayandı.

Küçük işletmelerin açılması noktasında her hangi bir tarihin ön görülmemesi, haklı olarak faaliyetleri devam eden işletmeler ile kapalı olan işletmeler noktasında mukayese başladı.

Bandırma Lokantacılar Odası Başkanı Hamit Levent Gürer, tabandan gelen tepkileri 3 satır ile kaleme alarak "Ocağımızı söndürmeyin" mesajını sosyal paylaşım sayfasından deklare etmesi, gözleri küçük esnaf Camiası’nın üst kurulları TESK’e çevirdi.

"TÜCCAR FIRINCILAR SUÇ İŞLİYOR"

Bandırma Lokantacılar oadsı Başkanaı Hamit Levent Gürer son günlerde ülke gündemini işgan eden ekmek fiyatlandırmaları ile ilgili olarak oda tarafından alınan ekmek fiyatlarının, Tüccar fırıncılar tarafından fotokopi tarife ile satış yaptıklarını, bunun yasaya aykırı olduğunu söyledi.

Bandırma Lokantacılar Odası Başkanı Hamit Levent Gürer, Tüccar fırıncı ile küçük işletme fırınların yasa nazarında ayrıldığını, Tacir fırıncı işlem hacmi nedeni ile tüccar statüsünde bulunduğunu, dolayısı ile hammette tedariği, üretim, istihdam ve pazarlama noktasında yüksek kapasiteye sahip olmasından kaynaklanan girdi maliyetleri farkı nedeni ile tarifelerini yetkili kurum Ticaret Odasından almaları gerektiğini vurguladı.

Hamit Levent Gürer, "Esnaf odasına kayıtlı olan küçük esnaf adı üzerinde aile işletmesi olarak kapasitesi de aynı oranda küçük, girdi maliyetleri o denli yüksektir. Dolayısı ile girdi maliyetleri yüksek, kapasitesi düşük küçük fırın işletmelerinin işletme ve mali sorumlulukları göz önünde bulunarak tarifesi Balıkesir Esnaf Sanatkarları Odaları birliği tarafından verilmektedir."

"BESOB tarafından hazırlanan komisyon tarafından belirlenen yeni ekmak fiyatlandırması tarifesi, Tacir konumundaki, Ticaret Odası üyesi Tüccar Fırımcılar tarafından kullanılamaz." dedi.

Başkan Gürer, yaşamın her alanında olduğu gibi esnaf ve sanatkarların işletme statüsü düzenlenen yasa ile uygulanmakta olduğunu, Küçük esnaf fırıncı tarifesinin fotokopi yapılarak, Tacir fırınların camlarına asılıp, gerçek fiyatlandırma olarak kullanamayacaklarını açıkladı.

Bandırma ve çevresinde uygulanan bu durumun, Belediye zabıta ekipleri tarafından göz ardı edilmemesi gerektiğini belirten Başkan H. Levent Gürer, aksi halde küçük esnaf fırıncının hak ve hukukunu arama noktasında iltimas geçmeyeceklerini söyledi.



Anahtar Kelimeler: Lokantacı esnafı bıçak sırtında
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli