Lokantacılar Odası Başkanı Hamit Levent Gürer: "Bandırma`da gıda terörü yaşanıyor"

Lokantacılar Odası Başkanı Hamit Levent Gürer:

     

Bandırma Lokantacılar ve Bilumum Gıda Üreticileri Odası Başkanı Hamit Levent Gürer, "Bandırma`da gıda terörü yaşanıyor" dedi.

Bandırma`nın, seyyar gıda maddesi satıcıları açısından "denetimsizlik cenneti" olması nedeniyle vatandaşların sağlığının büyük tehlike altında bulunduğuna dikkati çeken Gürer, şunları söyledi:

"Bandırma`da, et fiyatının ortalama 20 TL olduğunu düşünecek olursak, 1 liraya ekmek içi döner ve bir ayranın nasıl olup da satılabildiğini anlayamıyorum. Tüm dünyanın organik ürünlerle beslenmeye önem verdiği bir dönemde yapay ve sentetik olarak üretilip, mâliyeti düşürülen gıda ürünleri, Bandırma`daki vatandaşlarımızın sağlığını tehdit ediyor. Çünkü, gıdasız yaşayamayan insanoğlu, en sağlıklı ürünlerle beslenmek zorundadır. Yine başka bir örnek vereyim. Bandırma`da, birçok yerde baklavanın kilosu, 10-15 liradan satılıyor. Oysa başta şeker olmak üzere baklavanın yapımında kullanılan diğer maddeler göz önüne alındığında, baklavanın kilosunun, 20-25 liradan aşağı satılmaması gerektiği gerçeği ortadadır. Bandırma`da açılan birçok lokantanın, zorunlu olduğu halde ustalık belgesi bulunmuyor. Bandırmalılar, artık bu gerçekleri görerek, kaliteli ürün satan iş yerlerinden alış veriş yapmaya özen göstermelidirler."



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı