Lokantacılar Odası’nın belediyeden vergi indirimi isteği

Lokantacılar Odası’nın belediyeden vergi indirimi isteği

Bandırma Lokantacılar Odası Başkanı Gürer: “Üyelerimiz zor günler içinde yaşam mücadelesi veriyor”

Bandırma Lokantacılar Odası, Bandırma Belediyesi’nin, eğlence vergisi, işgal harçları, ilan ve reklâm vergilerinin, 2020 yılı için yüzde 50 oranında indirilmesini istedi.

Oda başkanı Hamit Levent Gürer imzasıyla Belediye Başkanlığına yapılan yazılı başvuruda şöyle denildi:

“İlgi yazınızda eğlence vergisi, işgal harçları, ilan ve reklam vergilerinin tahsilinin 18.10.2019 tarih ve 156 sayılı meclis kararı gereği 2020 mali yılı tarifesine göre alınmakta olduğunu belirtmişsiniz.

Tarife komisyonunun çalışmalarında, 2021 mali yılı için oda üyelerimizden belediyemizce alınmakta olan eğlence vergisi, işgal harçları, ilan ve reklam vergilerinin vb. harç ve vergilerin, ülkemizde pandemi durumuna gelen Koronavirüs salgını dolayısıyla hâlâ kapalı olan işyerleri bulunduğundan, açık olan işyerleri ise yüzde 50 kapasite ile çalışmaktadır. Yine bu süreçte, 2020 yılı için ilk altı aylık dönemde ise Türkiye çapında hizmet sektörünün yüzde 25 küçüldüğü açıkça görülmüştür. Ayrıca uzaktan eğitim yapılan okulların ve üniversitelerin de kapalı olması, hizmet sektörüne en büyük geliri sağlayan öğrencilerin Bandırmaya gelmemeleri Odamıza kayıtlı esnafımıza maddi olarak zor günlerin geleceğinin habercisidir. Bu durum, üyelerimizi, belediyenizce alınan bu harç ve vergileri ödeyemeyecek duruma getirmiştir.

Bu nedenle, belediyenizce alınacak vergilerin, üyelerimizin istekleri doğrultusunda, 2020 yılında geçerli olan tarifedeki vergi ve harçlarının yüzde 50 oranında indirilerek, 2021 yılında uygulanması ve pandemi süresince zor durumda yaşam mücadelesi veren esnafımıza gereken hassasiyetin gösterilerek belediye meclisince gereğinin yapılmasını arz ederiz.”    ÖNDER BALIKÇI



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli