LÖSEMİLİ BÜŞRA`YA ARKADAŞLARI SAHİP ÇIKTI

LÖSEMİLİ BÜŞRA`YA ARKADAŞLARI SAHİP ÇIKTI

Edebiyat Öğretmeni Yeliz Nacak, Büşra Akbaş'ı ailesinin bize emanet ettiği bir evladımızdır.``

Edremit ilçesi Fatih Lisesinde lösemili öğrenciye, okul arkadaşları ile öğretmenleri sahip çıktı. Edebiyat Öğretmeni Yeliz Nacak, “Büşra Akbaş’ı ailesinin bize emanet ettiği bir evladımızdır. Biz Büşra ile kendi çocuğumuz gibi ilgileniyor ve sağlığına kavuşuncaya kadar mücadelemiz devam edecektir” dedi.

 Edremit ilçesi Fatih Lisesi 10. ncu sınıfta okuyan lösemili öğrenci Büşra Akbaş’a okulu, okul arkadaşları ile öğretmenleri seferber olup önce okullarında okul harçlıkları ile kampanyaya destek verirken, Edremit Belediyesi önünde açtıkları kermes ile ekonomik destek vermeye devam ediyorlar.

Bir ay kadar önce ‘Akut Lenfoblastik Lösemi’ teşhisi konan ve ailesinin maddi durumu iyi olmayan ve İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi Onkoloji Servisinde tedavi altında bulunan lise 10. ncu sınıf öğrencisi Büşra Akbaş’a ekonomik yardım yanı sıra sürekli değişim için kan ‘B Rh (+) Pozitif’ olan kan gurubundan destek arayışları sürdürüyor.

"Büşra Akbaş’ı yaşatmak ve okulumuzda yeniden görmek için okul öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle kampanya başlattık. Yardım topladık. İlk olarak 2 – 3 bin TL topladık. Onun sağlığına kavuşup, eğitimine devam edebilmesi hem de aramızda tekrar görmek için tüm Edremitlilerden destek vermelerini bekliyoruz” diyen Edremit Fatih Ticaret Meslek Lisesi Edebiyat Öğretmeni Yeliz Nacak, “Büşra Akbaş’ı ailesinin bize emanet ettiği bir evladımızdır. Biz Büşra ile kendi çocuğumuz gibi ilgileniyor ve sağlığına kavuşuncaya kadar mücadelemiz devam edecektir” dedi.

“2006 - 2007 Eğitim - Öğretim yılında Edremit’in ikinci genel lisesi olarak, Havranyolu üzerinde Salih Korkut Budaras Lisesi adıyla açılan okul 2013–2014 Eğitim Öğretim yılından itibaren 318 öğrenci ve 20 öğretmen ile Edremit Fatih Ticaret Meslek Lisesi olarak Eğitim Öğretim hizmetine devam etmektedir diye bilgi veren Okul Aile Birliği Başkanı Aytekin Yılmaz, Okulumuz öğrencisi Büşra Akbaş’a ekonomik yardım kampanyamıza 19.`ncu Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı personeli, İzmir Lösev, Edremit Ülkü Ocakları Başkanlığı ve üyeleri, İzmir Onkoloji Derneği Başkanlığı, Tepebaşı Hastanesi Hemşireleri ile personelinin destek verdikleri bilgisini verdi.

Edremit Belediyesi önünde açtıkları kermeste Okul Aile Birliği, öğretmenler ve öğrenciler tarafından üretilen giyecek, yiyecek, doğal kurutulmuş ürünler ile öğrenciler tarafından üretilen ‘Ebru Eserler’ satışa sunulduğu bilgisini veren Başkan Aytekin Yılmaz, kermesten gelen gelir ile öğrencileri Büşra Akbaş’ın tedavisinde kullanılacağı bilgisini verirken destek verenlere de teşekkür etti. Enver DOLGUN



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli