Lösev ile lösemide tedavi oranı yüzde 98

Lösev ile lösemide tedavi oranı yüzde 98

Yalnızca çocuklara değil yetişkinlere de ücretsiz hizmet veriliyor

Lösemili Çocuklar Vakfı yetkilileri Bandırma Gazeteciler Cemiyeti Derneğini ziyaret ederek vakfın çalışmaları hakkında bilgi verdi. Lösemide tedavi başarı oranının yüzde 98 olduğunu vurgulayan LÖSEV yetkilileri sokaklarda lösemili çocuklar adına dergi, boyama kitabı gibi ürün satanlara karşı vatandaşları uyararak ?LÖSEV asla kapı kapı gezerek para toplamaz? dediler.

/resimler/2019-7/9/1443369210552.jpg

21 yıldır faaliyetlerine devam eden ve lösemi hastalığının tedavisinde Türkiye´de çığır açan Lösemili Çocuklar Vakfı´nın Bursa Bölge Bürosu Halkla İlişkiler Biriminden Çağla Kapıcıoğlu ve Elçin Aytaç Bandırma Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. LÖSANTE Çocuk ve Yetişkin Hastanesinde sunulan ücretsiz hizmetler ve vakfın diğer faaliyetleri hakkında bilgi veren Çağla Kapıcıoğlu ve Elçin Aytaç: ?LÖSEV´de tüm hizmetler bağışçıların desteği ile ücretsiz olarak sunuluyor. Amacımız daha çok insana ulaşmak ve tedavide başarı oranını yüzde 100´ çıkarmak.? dediler.

Yalnızca çocuklara değil yetişkinlere de ücretsiz hizmet veriliyor

LÖSEV´in çalışmaları hakkında bilgi veren LÖSEV Bursa Aktif İletişim Personeli Çağla Kapıcıoğlu: ?Güney Marmara olarak adlandırdığımız Balıkesir, Bursa, Çanakkale ve Yalova´da kayıtlı toplam 2000 hastamız var. Vakfımız 21 yıl önce kurulduğunda 35 kayıtlı hasta ile yola çıktı ve şu an 40 bine yaklaştı. Bunun içinde hem çocuk hastalarımız hem yetişkin hastalarımız var. LÖSEV artık yalnızca çocuk hastalara değil yetişkin hastalara da yardım eli uzatıyor. Ailelerimize maddi yardımlar, sosyal ve ayni yardımlarımızı iletiliyoruz. Kanser oranları her geçen gün artıyor ve herkesin bildiği gibi zorlu bir hastalık. Amacımız bu süreçte hastalarımızı yalnız bırakmamak ve sadece maddi yardımlarla değil moral desteği ile de ayakta tutmak. Lösemi artık büyük bir oranda tedavi edilebilen bir hastalık.  LÖSEV ilk kurulduğunda Türkiye´de lösemide tedavi oranı yüzde 10 seviyesindeyken bugün yüzde 98 başarı oranı var. Bu tedavileri de Ankara´da ?Bir tuğla da sen koy´ kampanyası ile inşa ettiğimiz hastanemizde gerçekleştiriyoruz. Burada lösemili çocuklarımız tamamen ücretsiz bir şekilde tedavi oluyor. Ancak 400 yataklı hastanemizin sadece 75 yatağını kullanabiliyoruz. Son teknoloji cihazlarımız maalesef ruhsat alamıyor. Bununla ilgili görüşmeleri Sağlık Bakanlığı nezdinde sürdürüyoruz. Amacımız sizlerin aracılığı ile daha çok insana ulaşabilmek. Daha çok hastaya ve hasta yakınına el uzatabilmek? dedi.

/resimler/2019-7/9/1444577493179.jpg

SOKAKTA DERGİ, BOYAMA KİTABI SATANLARA İNANMAYIN

LÖSEV Aktif İletişim Sorumlusu Elçin Aytaç da LÖSEV´in asla elden nakit yardımı kabul etmediğini vurgulayarak şöyle dedi: ?LÖSEV´in en önemli kaynağı bağışçılarının yaptığı bağışlar. Kurban Bayramında ?Her kurban lösemili çocuklara can´ sloganı ile kurban bağışı alıyoruz. Kurban bayramında kesilen kurbanlardan elde ettiğimiz etler ile yılın 12 ayı hastalarımızın tedavilerinde en önemli etkenlerden biri olan kırmızı et tüketimini sağlıyoruz. Bunun yanı sıra bankalardan, internetten ve kısa mesaj yoluyla vatandaşlarımız bağış yapabilir. İnsanımız çok yardımsever ve bu yüzden sokakta gördüğü maskeli bir çocuk fotoğrafı hemen etkileyebiliyor fakat ricamız şu ki; lütfen sokakta yanlarına gelip dergi, boyama kitabı satarak LÖSEV adına veya lösemili çocuklar adına yardım topladığını iddia edenlere inanmasınlar. Bu paraların bir kuruşu bile lösemili çocuklara gitmiyor. ?Ben vereyim de o onunla Allah arasında? demek de çözüm değil. İnsanlar para verdikçe maalesef bu istismarcılar da bu yönteme devam ediyor. LÖSEV asla sokakta veya bu tür ziyaretler yaparak para toplamaz. Hatta bizim bağış makbuzlarımız ofis dışına bile çıkmaz? dedi.

LÖSEV´İN HER ZAMAN DESTEKÇİYİZ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bandırma Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Ozan Ertuğrul LÖSEV´in çalışmalarına her zaman destek olduklarını belirterek: ?LÖSEV´e bireysel olarak da dernek olarak da destek olmaktan çok mutluyuz. LÖSEV gibi saygın bir kurumun faaliyetlerini duyurmak bizim için bir görev. Yaptığı çalışmalar gerçekten çok güzel ve desteklenmesi gerekiyor. LÖSEV´in kamuoyunda daha sık duyulması ve faaliyetlerinin daha çok insana ulaştırılması konusunda geçmişte olduğu gibi gelecekte de çalışmaya devam edeceğiz? dedi.



  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı