M Plakada muhatap Büyükşehir mi?

M Plakada muhatap Büyükşehir mi?

Sorumluluğun adresi olarak Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur´u gösterildi.

Balıkesir Şoförler Odası Başkanı Fehmi Erdem yaptığı basın açıklamasında M Plaka mağduru olan üyelerine sorumluluğun adresi olarak Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur´u gösterdi.

/resimler/2016-10/26/0136183200746.jpg

Balıkesir M Plaka Hak Mağdurları platformu Fehmi Erdem´in yaptığı basın açıklamasına merak ettikleri sorular ile tepki gösterdi. Üyeleri ile basın yolu ile iletişime geçen Fehmi Erdem 2004 yılında alınan il trafik komisyonu kararının bu hakkı sağladığını itiraf etti. Ancak o yıldan bugüne kadar 6 hat haricinde Balıkesir´de hat açılmadığını söylüyor. Platformdan yapılan açıklamaya göre "Başkanın açıklamasını neresinden tutsak elimizde kalıyor. Balıkesir´de hat açılmadığını söyleyen Fehmi Erdem oda ve belediye seçimlerinden önce bizlere bu sorunun çözümünün kolay bir iş olduğunu ve kendisinin çözeceğinin sözünü vermişti. 2004 den bugüne şehrimizin toplu taşıma ihtiyacı, komisyon kararına rağmen iş bekleyen oda üyelerine iş imkânı olarak sunulmayıp özel hak otobüslerinin sayısı 2 katına çıkarılmıştır. Bunun dışında 4+1 kişi olan dolmuş taksi 8+1 kişiye, 14+1 kişi kapasiteli minibüsler 60 kişilik otobüslere çevrildi ve mevcut güzergâhta çalışan araçların güzergâhları da uzatılmıştır. Çözüm olarak hat bekleyen üyelerini servisçiliğe zorlayan Fehmi Erdem´den şu sorularımıza da cevap bekliyoruz.

/resimler/2016-10/26/0136522732701.jpg

- Basın açıklamasında bahsettiğiniz gibi çözüm konusunda tek yetki madem Büyükşehir Belediye´de aktif siyasetin içindeki başkan vekiliniz ve yönetim kurulu üyeniz hangi yetki ile m plaka mağdurlarına şehir içi özel halk otobüsü teklif ediyor?

- Özel halk otobüsü şirket sahipleri ile nasıl bir ilişkiniz var?

- Bu yapılan tekliften Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Edip Uğur´un haberi var mı?

- Şehrimizin ulaşımından sorumlu yetkililerin bu tekliften haberi var mı?

- Madem sizin de söylediğiniz gibi hat açılması ile ilgili kanuni bir yetkiniz yok bu teklif yıllardır yaptığınız gibi bizleri oyalamak için mi?

Bizim hak arayışımızı rantçılık olarak göstermeye çalışıyorsunuz. Size tavsiyemiz şudur ki; siyaset ve odayı kullanarak rant sağlayanları uzaklarda aramayın. Sizler bu makamlarda geçici olduğunuz hatırlatır, sizlere emanet edilen oda ve üyelerine sahip çıkmaya davet ediyoruz.

Bizler bu memleketin çocukları ve esnaflarıyız. Sonuna kadar hak arayışımızı da sürdüreceğiz. Yıllardır bizi bu sorunu çözeceğinizi söyleyerek beklettiniz. Onlarca aile sizin söylemlerinizden dolayı mağdur oldu. Şimdi ise topu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Edip Uğur´a attınız. Bu vebalin altında kalacaksınız.

Kanayan bu yaranın ve mağdur bir sürü ailenin sorununu, şehrinin her türlü sorunu ile yakından ilgilenen Sn. Edip Uğur´un çözeceğine inancımız tamdır.

Üyelerine sahip çıkmayan, basın yolu ile iletişime geçen oda başkanımız ve kamuoyuna saygılarımızla bildiririz."

/resimler/2016-10/26/0138185546918.jpg



Anahtar Kelimeler: Plaka muhatap Büyükşehir
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı