M. Akif Ersoy anıldı.

M. Akif Ersoy anıldı.

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un kaleminden dökülen kendi ifadesi ile “benim Milletime En Kıymetli Hediyem…” diye nitelendirdiği İstiklal Marşımızın Büyük Millet Meclisinde kabulünün 103. Yılı ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u anma

Milli kararlılığın eşsiz bir şiire dönüştüğü Türk Milletinin sinesinden çıkan ve Mehmet Akif Ersoy’un kaleminden dökülen kendi ifadesi ile “benim Milletime En Kıymetli Hediyem…” diye nitelendirdiği İstiklal Marşımızın Büyük Millet Meclisinde kabulünün 103. Yılı ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u anma programı Barış Manço Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Korgeneral Enver Akoğlu Ortaokulunca hazırlanan Vizyon, Şiirsel Koro ve Tiyatro gösterisinden oluşan etkinlik Barış Manço Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Bir milleti, millet yapan değerlerin başında gelen özveri, çaba ve buna dayalı olarak çekilen cefa, kan ve gözyaşı aradan yıllar geçse de asil milletin duygu yüklü maziyi andıkça gözlerde biriken iki damla yaş, karanlık salonun loş ışıklarında silindi.

İşte, yüce Türk milletine pranga vurdurmayarak Özgürlük meşalesini yakan bir avuç Kahraman’ın önde gelen isimlerinden Milli Şair Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşımızın TBMM’de kabulünün 103. Yılı Orgeneral Enveroğlu Ortaokulu tarafından hazırlanan bir program ile gerçekleşti.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan program, daha sonra Sinevizyon Gösterisi, Şiirsel Koro ve Tiyatro gösterisi ile son buldu.

Barış Manço’da dolu salon önünde gerçekleştirilen etkinlik coşkulu alkış yağmuru ile karşılık buldu.

Program'da konuşan Korgeneral Enver Akoğlu Ortaokulu Okul Müdürü Cumhur Duru;

"Bugün, İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un milletimizin onurlu mücadelesini ve bağımsızlığını vurgulayan İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 103. Yıldönümünü kutluyoruz.

Milletlerin geleceklerine yön veren, fikirleri ve yaptıklarıyla milletinin gönlünde taht kuran büyük şahsiyetler vardır. Geçen zamana rağmen daima saygı ve minnetle yad edilen ve asla unutulmayan bu isimler arasında Vatan Şairi Mehmet Akif de öne çıkmaktadır.

Yüksek ahlakı, etkileyici kişiliği, toplumsal sorunları yürekten anlatışı; Akif'i İstiklal Marşımızın şairi olmasının yanı sıra milletimizin ortak bir değeri haline getirmiştir.

Bu sebeple Akif, tarihte kalmış bir öncü ya da örnek şahsiyet olmanın ötesinde, günümüzde ve gelecekte yaşamaya devam etmesi gereken bir kanaat önderi, fikir adamı ve tarihi bir şahsiyettir.

"Doğduğumdan beridir aşığım istiklale" diyen Mehmet Akif Ersoy, Türk milletinin vicdanının umudun sesi olmuş, ruhunu yansıtmıştır. Birlik ve beraberlik içinde olduğumuzda, her şeyin bitti denildiği anda bile neler başarabileceğimizi İstiklal Marşı ile Yüce Türk halkına göstermiştir.

İstiklal Marşımız, milletimizin Atatürk önderliğinde tarihin akışını değiştiren bir kahramanlık destanının anlatımıdır. Milletimizin hür ve bağımsız yaşama sevdasından taviz vermeden var olma mücadelesini simgelemektedir. Bugün, İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un milletimizin onurlu mücadelesini ve bağımsızlığını vurgulayan İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 103. Yıldönümünü kutluyoruz.

Milletimizin hür ve bağımsız yaşama sevdasından ödün vermeden yeniden var olma mücadelesinin simgesi olan bu destansı eser; vatan, millet, istiklal ve din sevgisiyle yoğrulmuş milletimizin, bu kutsal değerlerine göz dikenlere karşı gösterdiği büyük kahramanlıkların, eşsiz dizelerle ifadesidir.

İstiklal Marşı, bütünüyle aziz milletimizin karakterini yansıtmaktadır. Milli mücadele ruhu, vatan sevgisi ve istiklal aşkı, en veciz ifadesini İstiklal Marşı'nın mısralarında bulmuştur. O, Türk Milletinin vatan aşkını, bayrak sevgisini, bağımsızlığa olan inancını en güzel şekilde ifade etmektedir.

İstiklal Marşı, milletimizin var oldukça ortak duyguları veren ve milletimizi tanımlayan bir eser olarak her zaman var olacaktır. Bizler, bugün bu topraklar üzerinde hür ve bağımsız olarak yaşıyor, büyük hedeflerimize doğru yürüyorsak, bunu İstiklal Marşı'nı yazdıran ruha, canı pahasına bu toprakları vatan yapan ve koruyan ecdadımıza borçluyuz.

Bu şanlı ecdadın torunları olarak cennet vatanımızın her karış toprağında, ay yıldızlı bayrağımızı gururla dalgalandırmaya ve İstiklal Marşı'mızı dünyanın dört bir tarafında ortak duygu ve coşkularla okumaya son nefesimize kadar devam etme azim ve kararlığındayız. Aziz milletimiz, kendisine armağan edilen bu eşsiz marşın her bir kıtasını, her bir dizesini kalbinin derinliklerinde hissetmeyi sürdürecek; mısralarda yer alan ortak idealleri, ortak duygu birliğini ilelebet muhafaza edecektir.

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü'nün 103. Yıl dönümü vesilesiyle; Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, aziz silah arkadaşlarını, bizi biz yapan değerlerimizi yüreklerimizde her daim hissetmemize vesile olan İstiklal Marşı'mızı bize hediye eden "Milli Şairimiz" Mehmet Akif Ersoy'u, bütün şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum." dedi.



Anahtar Kelimeler: . Ersoy anıldı.
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı