"Maaş almıyorum"

Başkan Sarı´dan önemli açıklamalar ?Sekiz aydır maaş ödeyememek uykularımı kaçırıyor? ?Maaşımı hastalara veya okuyan öğrencilere veriyorum?

 

Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, belediye personelinin de katıldığı ?Türk-Yunan Gecesi?nde çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Belediye personeline sekiz aydır maaş verememenin üzüntüsünü yüreğinde yaşadığını vurgularken, bir ara göz yaşlarını tutamayan Sarı, ?Yalandan ağlamıyorum. Personelime sekiz aydır maaş alamıyor. Bu nedenle geceleri uyku uyuyamıyorum. Hangi belediye başkanı bu duruma düşmek ister? Sekiz aydan beri maaş ödeyemediğim belediye personelimiz, buna rağmen bir gün işlerini aksatmadılar. İsteseler, bu personel bizi rezil ederdi. Beni sevseler de nefret etseler de ölünceye kadar onların haklarını ödeyemem. Eğer benim de varsa ölünceye kadar onlara hakkım helal olsun. Festivalde yaptığımız ve önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğimiz konserlerden elde edeceğimiz gelirlerle onların alacaklarının bir bölümünü ödeyeceğiz? dedi.

/resimler/2017-8/27/1702351872336.jpg

MAAŞ ALMIYORUM

Kendisinin, belediye başkanlığı görevine hiçbir zaman para için talip olmadığını vurgulayan Sarı, şunları söyledi:

?Hiçbir zaman maaş almadım. Benim maaşım, ya bir hasta için, ya da bir çocuğun eğitim harcamaları için kullanılır. 15 yıldır, belediyenin, Erdek´in işleri için Ankara´ya gider gelirim. Bir gün bile belediyeye, tek bir otel faturası ödetmedik, toplantılar için hakkı-huzur parası veya yolluk almadım. Bizde, düşkünün, fakirin yanında yer almak aile geleneğidir. Benim, yardıma muhtaç olanların yanında olmam için belediye başkanı olmam değil, sade vatandaş Hüseyin Sarı olmam yeter.?

/resimler/2017-8/27/1703343279691.jpg

NAYLON FATURA DÖNEMİ KAPANDI

Kendisinden önce Erdek yerel yönetiminde bulunanlar tarafından uygulanan ?naylon fatura? döneminin sona erdiğini vurgulayan Sarı, ?Herkes emin olsun ki artık, Erdek Belediyesi dürüst ve emin ellerdedir? diye konuştu. Belediyenin içinde bulunduğu borç batağından kurtulması için büyük çaba harcadıklarına dikkat çeken Sarı, şöyle konuştu:

?Bizden önceki yönetim, 2010 yılında, belediyede fazla geçici işçi bulunduğu gerekçesiyle 83 kişiyi, ?Torba Yasa´ kapsamında başka kamu kuruluşlarına göndermiş. Bu nedenle temizlik işlerini bugün, ihaleyle vermek zorunda kaldık. Temizlik işlerini, zorunlulukla normalin iki katı ücret ödeyerek yaptırıyoruz. Kaçak işçi çalıştıramayacağımıza göre bunu yaptırmak zorundayız.?

/resimler/2017-8/27/1704189218440.jpg

FESTİVALE AK PARTİ NEDEN KATILMAZ?

Gerçekleştirdikleri festivalin Erdek adına olduğuna işaret eden Sarı, ?Ben, belediye başkanı olunca parti rozetimi çıkardım. Bu festivale AK Parti´yi de başta ilçe başkanı olmak üzere davet ettim. Hiçbir gelmediler. Bunu anlamakta güçlük çekiyorum? dedi. Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Maaş almıyorum
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli