Mağdur Kipa emekçisi Liman AVM nin kapısına dayandı.

Mağdur Kipa emekçisi Liman AVM nin kapısına dayandı.

Tez-Koop iş Sendikası üyesi işçiler KİPA işverenini protesto etmek için Bandırma Liman AVM önünde eylem yaptı. Bandırma da faaliyet gösteren Sendikalarda eyleme destek verdi

 .
Tez-Koop iş Sendikası üyesi işçiler KİPA işverenini protesto etmek için Bandırma Liman AVM önünde eylem yaptı.
Bandırma da faaliyet gösteren Sendikalarda eyleme destek verdi
Yaklaşık 8 bin işçinin çalıştığı Tesco-Kipa işyerlerinde, 2003’ten bu yana yürüttüğü sendikal mücadeleyi, Bursa Tez-Koop-İş Bandırma ya gelerek Liman AVM nin önünde eylem yaptı.
Bandırma da ki eylemde  İşçiyi mağdur eden Kipa ya  seslenen Tez Koop iş Sekreteri Haydar Özdemiroğlu ‘’Bu örgütlenmede emek var, alınteri var, mücadele var, direniş var, gözyaşı var, acı var. 8 yılda çok bedel ödedik. Tesco Kipa işvereni, ödenen bunca bedele rağmen “Ben sendika istemiyorum, bunun için elimden geleni ardıma koymam” diyemezsin. Gittiğin yol yol değil. Tez-Koop-İş Sendikasının gücünü ve azmini görmek istiyorsan çıkmaz yollarda dolaşma. “Ben sendika istemem” demenin bir bedeli var. Bilmiyorsan bilenlere sor öğren. Her şeye rağmen masaya oturmaya, diyaloga açık olan sendikamızın çağrısına kulak ver. Aksi halde, Artık söz bitmiştir. Üretimden ve tüketimden gelen gücümüzü kullanmak meşrudur, hakkımızdır. Önümüzdeki günlerde mağazaları ziyaret ederek üyelerimizle bayramlaşacağız. Yeni mağaza açılışlarında yerimizi alacağız. Artık kaçış yok. Kipa’ya sendika halaylarla girecek. Zafer 8 yıldır direnen, 8 yıldır bedel ödeyen yiğit kipa işçilerinin olacak.” dedi.

Konuşmaların slogan ve alkışlarla kesildiği eylemde, “Kipa işçisi köle değildir”, “Sendika hakkımız söke söke alırız”, “Kipa işçisi direnişin simgesi”, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Kipa işçisi yalnız değildir”, “Yaşasın Kipa direnişimiz” sloganları atıldı.



 

 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli