M.Akif Ersoy`u 77 yıl önce kaybettik.

M.Akif Ersoy`u 77 yıl önce kaybettik.

BELEDİYE BAŞKANI SEDAT PEKEL'İN MEHMET AKİF ERSOY'UN ÖLÜMÜNÜN 77. YIL DÖNÜMܔ ANMA MESAJI…

Vatanına, ulusuna olan sevgisini, özgür ve onurlu bir yaşam idealini kendi karakteri olarak benimseyen, İstiklal Marşı’mızın her sözcüğüne yüklediği duygularla bizleri heyecanlandıran, coşturan büyük bir şair ve düşünce adamıdır Mehmet Akif.

İyiliği coşturan, kötülüğü durduran şiirin ustası, bütün Türkiye`nin ayakta dinlediği İstiklal Marşı"nın şairi Mehmet Akif, Anadolu insanının dürüstlük anıtıdır. O şiiri gibi, ömrünü de Türk toplumuna adamış, kendisi için değil, Anadolu insanı için yaşamış, kendi sorunlarını değil, toplumun sorunlarını dile getirmiştir.

Mehmet Akif denilince akla sadece şairliği gelmez. Düşüncelerini gerçeğe dönüştürmesi, yaşamında bire bir uygulaması, dürüstlüğü, ilkeli ve tutarlı duruşu, ihtiyaçlarına rağmen tavizsizliği, onun kişiliğini şairliğinin önüne çıkarır. Örnek aramak yerine örnek olan bir insandır Mehmet Akif. 27 Aralık 1936`da gözlerini hayata yumduğunda geriye örnek alınması gereken bir yaşam ve unutulmaz eserler bırakmıştır.

O’nu uzun uzun anlatmaya gerek yok aslında. İstiklal Marşı Mehmet Akif’i en güzel biçimde anlatır bize. Özgürlük tutkusu, bağımsızlık inancı en çarpıcı biçimde dile gelir bu unutulmaz mısralarda. “Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak, sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak,… Ben ezelden beridir hür yaşadım hür yaşarım, hangi zincir bana zincir vuracakmış şaşarım,… Hakkıdır hür yaşamış bayrağımın hürriyet, hakkıdır, Hakk’a tapan milletimin istiklal” dizelerinde anlatılan duygular Kurtuluş Savaşımızın özetidir adeta.

Ölümünün 77. yıl dönümünde, İstiklal Marşımıza can veren usta şair ve gerçek bir karakter abidesi olarak Mehmet Akif ERSOY’u O’nun tarihe geçen unutulmaz sözüyle saygı ve rahmetle anıyorum.

“Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın...”

 

                                           Sedat PEKEL                                                                                                                                                   Belediye Başkanı



  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı