Mamak, çevre sorunu çözümü için Mantı´yı bekliyor.

Mamak, çevre sorunu çözümü için Mantı´yı bekliyor.

Mamak Kaymakamı´ndan köylülere: ´O zaman cenazenize geliriz´

/resimler/2015-7/4/1317073965291.jpg

Köylerindeki taşocağı sorununu çözüm bulmak isteyen Kutlu düğünlüler, Mamak Kaymakamı Ertuğrul Kılıç ile görüştü. ?Taşocağı istemiyoruz, bu yola baş koyduk vazgeçmeyeceğiz? diyen köylülere Kaymakam, ?O zaman cenazenize geliriz? yanıtını verdi.

Ankara´nın Mamak ilçesine bağlı Kutlu düğün Köyü sakinleri, taş ocakları ile ilgili sorunlarını aktarıp, ?´Taşocağı istemiyoruz, bu yola baş koyduk vazgeçmeyiz´´ dedikleri Kaymakam Ertuğrul Kılıç´tan , ?´O zaman cenazenize geliriz´´ karşılığını aldı.

/resimler/2015-7/4/1317291309672.jpg

Ankara Mimarlar Odası´nda basın toplantısı düzenleyerek sorunlarını aktaran köylülerden Nihat Mesci, taş ocaklarının kaldırılması için imza kampanyası düzenlediklerini anlattı.

Mesci, yaklaşık 800 kişi olarak ÇED toplantısına katılmak istediklerini fakat jandarma tarafından bölgeden uzaklaştırıldıklarını söyledi. Bölgedeki taş ocağının Kutlu düğün´ün yanı sıra çok sayıda yerleşim alanını da etkilediğinden yakınan Mesci, İdare Mahkemesine dava açmak için askı sürecini beklediklerini söyledi. Mesci, taş ocağını şikayet etmek, sorunlarını aktarmak için kaymakamlığa gittiklerini, fakat?´Taşocağı istemiyoruz, bu yola baş koyduk vazgeçmeyeceğiz? diyen köylülere Kaymakam Ertuğrul Kılıç´ın, ?O zaman cenazenize geliriz? yanıtı verdiğini aktardı.

Bölgede akan suyun bile çamurlaştığını anlatan Mesci, taş ocağı çevresindeki köylerde birinci ölüm nedeninin hava kirliliği kaynaklı KOAH olduğunu, buna rağmen ise taş ocağının hala çalıştırıldığını söyledi. Kutlu düğün sakinlerinden Hıdır Yangın ise kar etmek uğruna insanların ve doğanın tehlikeye atıldığını belirtti. Yangın, yarın saat 14.00´de Kutlu düğün meydanında protesto eylemi yapacaklarını bildirdi.



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı