Mangala, zekâ oyunu okullara girdi.

Mangala, zekâ oyunu okullara girdi.

İnternet Mangala Turnuvasının nasıl yapılacağının cevabını buldu.

Cumhuriyet ilkokulu 3 K sınıfında gündeme alınan Mangala, zekâ oyunu çocuklar tarafından çabuk benimsendi.

Sınıflarında Mangala zekâ oyunu turnuvası düzenleme seviyesine gelen 3-K sınıfı öğrencileri ilk sınavdan tam not aldı.

Sınıf öğretmeni İmdat Küçükbaycan nezaretinde gerçekleşen ilk Mangala turnuvasını Kızlarda 1. Şevval Arkar, 2. Yaren Küçükbaycan, 3. İrem Boz olurken, Erkeklerde 1. Emir Çalışkan, 2. Emir Kasım, 3. Berkay Aydos kazandılar.

Bandırma’da Mangala Zekâ oyununun gelişmesine katkı sağlayan 3-K öğretmeni İmdat Küçükbaycan;” Sınıfımızda Mangala yarışmasına karar verdikten sonra, nasıl yapılacağına dair bilgiye ulaşamadık. Konuyu iyice araştırdık Mangala Turnuvasının Satranç (SP98) oyunu ile eşleştirerek uygulamanın şifresini çözümledik. Programı başarıyla oyun 3 bant üzerinden 2 oyun kazananı galip saydık.”

“Mangala oyununun bu programla uygulanması daha da sevilmesine ve yayılmasına neden oldu. M Türk Zekâ oyunu olarak 12 küçük kuyu Mangala gerçekte48 taş ile oynanıyor.  Kural; 1-Rakip kuyusundaki taşları çift yapan kuyudaki taşı alıyor.”

“Kural: 2-Kendi kuyusuna son taşı, boş kuyuya atarsan karşı kuyudaki taşı alınıyor.

Yıl içinde yaptığımız değerlendirmede Mangala Zekâ oyununu çocuklarda çok sevdi. Cumhuriyet ilkokulu olarak geliştirdiğimiz Mangala Zekâ oyununu tüm okullara yayarak ilçe genelinde düzenli turnuvalar düzenlemektir.” Dedi.



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı