Manşet´e konuştu.

Manşet´e konuştu.

Bandırma Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kılkışlı: ?Seçimde takdir Odamız üyelerinindir?

Bandırma Ticaret Odası(BTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kılkışlı, ?Bandırma Manşet?e çeşitli konularda açıklamalarda bulundu.

2200 üyeye sahip olan Oda´nın meslek komitelerinin, çalışma ve verimlilik açısından ülkemizdeki Oda ve borsalar arasında ilk 10 içinde yer aldığına dikkati çeken Kılkışlı, ?Bu emekleri nedeniyle komitelerimize teşekkür ediyorum? dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) onayıyla Bandırma Ticaret Odası´ndaki 12 meslek komitesinin sayısının 18´e yükseldiğini belirten Kılkışlı, buna bağlı şekilde de Oda´nın meclis üyesi sayısının da 30´dan 39´a çıktığını açıkladı.

Bandırma Ticaret Odası´nın girişimleri sonucunda Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) Bandırma şubesinin iki yıl önce hizmete girmesiyle ilçe ekonomisine yaklaşık 15 milyon lira katkı sağlandığına işaret eden Kılkışlı, Bandırma´nın sanayi ve ticareti hakkında şunları söyledi:

?Geçtiğimiz aylarda Bandırma´ya ikinci limanın kurulması gündemdeydi. Ancak Balıkesir Büyükşehir Belediyesi yönetimindeki değişikliğinin ardından bu konunun ne olacağı belli değil. Ancak Bandırma´nın özellikle üniversite kenti olması gerektiğini düşünüyorum. Şu anda Bandırma´mızda 15 bin dolayında üniversite ve yüksek okul öğrencisi var. Bu sayının artmasının Bandırma ekonomisine büyük yararı olacağına inanıyorum. Önümüzdeki yıllarda Bandırma sanayisi ve ekonomisinin çok daha iyi duruma geleceği kanısındayım.?

/resimler/2018-2/24/1957239395579.jpg

  "OTOMOBİL FABRİKASINI KİM İSTEMEZ?"

Bandırma´ya otomobil fabrikası kurulmasının gündeme gelmesiyle ilgili olarak düşüncesini açıklayan Kılkışlı, ?Bandırma´ya bu fabrikanın kurulmasını kim istemez?? dedi. Ancak bu konunun, Bandırma Ticaret Odası, Bandırma Ticaret Borsası başta olmak üzere sivil toplum kuruluşlarının boyunu aştığına dikkati çeken Kılkışlı, şu değerlendirmede bulundu:

?Bu konu siyasidir. Doğrudan, iktidar partisi milletvekillerini ilgilendirir. Onların, konunun bayraktarlığını yapacaklardır ki, başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere tüm Bandırma, bu olayı sahiplenerek bütünleşsin.?

   "BANDIRMA´YA İLÇE KIYAFETİ DAR GELİYOR."

Bandırma´nın, il olmayı çoktan hak etmesine karşın bu hakkını yıllardır alamadığına işaret eden Bandırma Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kılkışlı, ?İlçe elbisesi artık Bandırma´ya dar geliyor. Tabii ki, hak ettiğimiz il olma unvanına kavuşmak istiyoruz ama bu konu da özellikle siyasi iktidarı ilgilendirmektedir? dedi.

   "BANDIRMASPOR BENİM EVLADIM GİBİ."

Bandırmaspor Kulübü´nü her zaman evladı olarak gördüğünün altını çizen Kılkışlı, şöyle konuştu:

?Bandırmaspor´da sekiz yıl aralıksız başkanlık görevini üstlendim. Başarılı hizmetlerde bulunduğumuzu düşünüyorum. Kulübümüze sportif ve sosyal tesisler de kazandırdık. Şimdiki başkan Hasan Çakmak´ın da iyi niyetle çaba harcadığını görüyorum. Ancak kulübün ekonomik sıkıntıları da ortada. Dilerim başarılı olurlar. Benim için Bandırmaspor´da görev alma dönemi kapandı. Ama üstüme destek görevi düşerse de hiç düşünmeden yerine getirmeye hazırım.?

    "POLİTİKAYI DÜŞÜNMÜYORUM"

Politikayı kesinlikle düşünmediğini vurgulayan Kılkışlı, ?Politika, benim kişiliğime ters. Bu nedenle politikaya girmeye hiç niyetim yok? dedi.

     "YENİDEN GÖREV KARARIMIZI ÜYELERİMİZ VERECEK"

9 Nisan 2018 günü gerçekleşecek olan Oda organları seçimiyle ilgili düşüncelerini de açıklayan Kılkışlı, şu değerlendirmede bulundu:

?Oda yönetimi olarak beş yıllık görev süremiz içinde başarılı olduğumuza inanıyorum. Karşımızda başka bir aday liste daha var. Onlar da bizim rakibimiz değil, arkadaşlarımız. Elbette ki onlar da hizmet etmek istiyorlar. Tabii ki takdir, Oda üyelerimizin. Adı üstünde, seçim. En doğru kararı üyelerimizin vereceğine inanıyorum.?  Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Manşet konuştu
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli