Manyas Birlik başkanı, sütlerini Birliğe vermiyor mu?

Manyas Birlik başkanı, sütlerini Birliğe vermiyor mu?

Başkanı olduğu birlikte, sütünü pazarladığı ortaklarını icraya veren Fevzi Karakaş'ın kendi sütünü başka mecrada pazarladığı iddia ediliyor.

2018 yılından bu yana Manyas Süt Ürünleri Birliği Başkanlığı görevinde bulunan Fevzi Karakaş’la ilgili haberimiz büyük ses getirdi. 

Karakaş’ın, birlik üyesi Ramazan Aman’ı, 461 liralık aidat borcu için icraya vererek, bunu 971 lira olarak tahsil ettirmesiyle ilgili olayı belgesiyle yayınladık. Bu haberi ve konuyla ilgili diğer birçok ayrıntıyı “Bandırma Manşet”teki haberimizde okuyabilirsiniz.

Haberimizle ilgili olarak başta Manyas’taki süt üreticileri olmak üzere diğer üreticiler, şaşkınlıklarını gizleyemeyerek, “Bu nasıl iş? Zaten hayvan yetiştiricileri ve süt üreticileri olarak hepimiz maddi-manevi zor dönemlerde yaşıyoruz. Yem fiyatları aldı başını gidiyor. Hayvanlarımızı kesime göndermek zorunda kalıyoruz. Bizlerin hakları ve çıkarlarını korumak amacıyla kurulan birliğin başkanı, küçük bir aidat borcu için bizi icraya veriyor. Böyle başkandan hayır gelir mi?” dediler.

Üreticiler, Fevzi Karakaş’ın tavırlarından şikâyetçi olduklarını sorunlarının çözümü için ciddi hiçbir girişimde bulunulmadığını üstüne basa basa dile getiriyorlar.

Demek ki, doğru bir işe imza atmışız. Gazeteci olarak eleştiri hakkımızı son derece yerinde kullanmışız.

Bu arada, yayınımızı takdirle karşıladıklarını ve kutladıklarını belirten Manyas Süt Ürünleri Birliği’nin bazı ortakları da Karakaş hakkında şu iddiada bulundular:

“Bizler, Birlik üyesi müstahsiller olarak sütümüzü, Birliğe teslim ediyoruz. Ancak Birlik Başkanı Fevzi Karakaş, kendi ürettiği sütleri, Birliğe vermeyerek, kendi marketinde, Birlik fiyatının üstünde, özel olarak satıyor. Kendi sütünü, başkanı olduğu Birliğe vermeyen başkandan hayır gelir mi?”

Fevzi Karakaş’a soruyoruz.

Bu iddia doğru mudur? Verecek bir cevabınız varsa yayınlamaya hazırız.



kadir cambaz
11.02.2023 11:04:40
Bunlar "Ele verir talkını, kendileri yutar salkımı1 modeli. düne kadar adı sanı olmayanlar bugün hasbel kader geldikleri birlik koltuğunda süt üreticisinin alın terinden kesilen paraları har vurup harman savurarak kendilerine siyasi yol haritası çiziyor. asıl hedef Manyas'a belediye başkanı olmak. içimizdeki irlandalı

  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı