Manyas Romanlarından birlik çağrısı

Manyas Romanlarından birlik çağrısı

Manyas`ta kurdukları dernekle kültür ve geleneklerini yaşatma çabası veren Romanlar derneği birlikte yaşama sahip çıktılar.


  Özel GÜR  Bandırma Manşet- MANYAS  

Son günlerin ayrıştırma ve öteleştirme çabalarına inat birlikte yaşamın kendileri için vazgeçilmez bir tutku olduğunu belirten Manyas`lı Romanlar ``Biz ayrılamayız, beyaaaa`` diyerek önce kendi içlerinde birlik ve bütünlüğü sağlayıp, Ardından bir çok alanda Manyas halkı ile bütünlük içinde beraberce yaşama andı içtiler.

98 üyesi bulunan Manyas Romanları Kültür ve Dayanışma derneğinin Belediye pasajındaki dernek lokalinde gerçekleşen kongresine 78 üye katıldı.

İçlerinde Eski Manyas Belediye Başkanı ve MHP Belediye Başkan adayı Necmi Çetin`in de bulunduğu kongrede konuşan Başkan Serkan Açıl ``Biz geçmişten günümüze kendi kültürümüzle, Manyas`ı kendisine yurt edinmiş bir ecdadın torunlarıyız. Bizimde Atalarımız Galiçya`da, Çanakkale`de, Afyon`da vatan cephelerinde İstiklal ve Bayrağımız için canını verdi, biz bugün bu aziz vatanı bize emanet eden şehitlerimizin kemiklerini sızlatmamak adına Bayrağımıza, İstiklalimize ve Ezanımıza sahip çıkıyoruz, Biz Manyas`ta toplum mozaiğinin bir parçasıyız. Hüzünleri, sevinçleri paylaşıyoruz. Biz Manyas Roman Gençliği olarak hayatı parçalamadan, bölmeden yaşamanın teminatı olmak durumundayız. Ben bu konuda tüm Roman arkadaşlarım adına geçmişte olduğu gibi bundan sonrada Manyas`ta Şehidimize, Gazimize, Futbol`umuza, Kültür ve sanatımıza sahip çıkarak bu zenginliklerimizi sürdürmenin gayret ve çabası içinde olacağız. Zaten Manyas sporumuz renklerini alırken Kırmızı, Siyah ve Beyazı seçmesinin nedeni, Kırmızı ve Siyah yüzlü insanları Beyaz`da huzur, sevgi ve barış içinde yaşamaları istendiği için seçilmiştir.`` dedi.

Manyas Romanları Kültür ve Dayanışma derneği genel kurulu daha sonra faaliyet ve bilanço raporlarının okunması ibrası ardından seçimlere geçildi.

Belediye pasajı dernek binasındaki genel kurulunda Başkan Kazım Başak aday olmadı.

Başak, yaptığı açıklamada yılda dört mevsim bulunduğunu şimdi Manyas Romanlarında ilk Bahar`ı yaşamanın zamanı olduğu vurgulayıp, yeni genç aday Serkan Açıl`ı desteklediğini söyledi.

Coşkulu kalabalığın bu konuşmayı alkışla ve ıslıkla desteklemesi ardından seçimlere geçildi.

Gizli oylama, açık tasnif sonucu  tek listeyle gidilen seçimlerde Serkan Açıl  52 oy alarak Manyas Romanları`nın yeni Başkanı seçildi.

Manyas MHP Belediye Başkan adayı Necmi Çetin de büyük bir keyif ve gururla izlediği Manyas Romanlarının genel kurulu ardından yeni Başkan Serkan Açıl`ı kutlayarak tüm çalışmalarında sonuna kadar yanında olduğu sözünü verdi.

Çetin, Yeni Başkan Serkan Açıl`ın, ulus ve millet olmanın öncelikli vatandaşlık görevlerini çok iyi analiz ettiğini, Ayyıldızlı Bayrağın altında birlik ve beraberlik içinde, üretken, kültür ve zenginlikleri paylaşan, başı dik, sağlıklı,  huzurlu bir yaşam sürmek için vazgeçilmez kural paylaşmayı unutmamak gerektiğini vurguladı.

Çetin, ``İşte tüm bu değerlerimizi paylaşarak sevinçlerimizi büyüteceğiz.`` dedi.

Manyas Romanları Kültür ve Dayanışma derneği genel kurulu seçim sonuçlarının ilan edilmesi ardından ``Ne Mutlu Türküm Diyene!...`` sloganı ile noktalandı.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı