Manyas'ta kozlar paylaşılacak

Manyas

Manyas Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifinde 20 Ocak'da yapılacak kongrede Ali Erkan ile Yıldız Barçın yarışacak

Bakanlıkça yapılan tüzük değişikliği sonrası, zamanından önce yapılması öngörülen Esnaf Sanatkarlar Kredi kooperatifleri genel kurulları gerçekleşiyor.

10 Ocak 2023'de Başkent Ankara'da, Beştepe'de AK Saray'a konuk olan Esnaf Sanatkarlar Kredi kooperatifleri başkan ve yönetim kurulları, Ankara dönüşü genel kurul hazırlıklarına başladı. Bölgesel kooperatifler bazında sakin geçmesi beklenen kongrelerin dışında tüm gözler 20 Ocak'ta yapılması muhtemel Manyas Esnaf Sanatkarlar Kredi kooperatiflerine çevrildi.

Bilindiği üzere 2011 yılında Ali Erkan ile birlikte görev alıp 3 kişilik yönetim kurulunda başkan vekili olarak görev alan Yıldız Barçın, Kasım 2021'de yönetim kurulu içinde güven krizi yaşandığı gerekçe gösterilerek 1'e karşı 2 oy ile Ali Erkan başkanlıktan düşürülmüştü.

Etik kurallar gereği mevzuata uygun olarak yönetim kurulu üyeliği görevine devam etmeyen Ali Erkan, böylece yönetimden düşürülmek sureti ile yerine yedek üye alınmak sureti ile sürdürülen Esnaf Sanatkarlar Kredi kooperatiflerinde yeni Başkan Yıldız Barçın olmuştu.

Manyas, Esnaf Sanatkarlar Kredi kooperatifleri 20 Ocak 2023 Cuma günü gerçekleştireceği genel kurulda başkan Yıldız Barçın'ın karşısına yeni bir liste ile aday olan Mali müşavir Ali Erkan hakkında 2021 Kasım'ın da üçlü yönetim içinde verilen kararın, kooperatif genel kurulunda 389 kooperatif ortağına onaylatmak istiyor.

Demokrasilerin vazgeçilmez mecrahı olan genel kurulların özgür kararı bakalım Manyas'ta nasıl tecelli edecek.



Anahtar Kelimeler: Manyas' kozlar paylaşılacak
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı