Manyas'ta kurtuluş coşkusu

Manyas

Manyas’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Manyas ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

14- Eylül Manyas'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü törenleri Atatürk Anıtına Manyas Kaymakamı Koray Çelik ve Belediye Başkanı Tancan Barcin'in çelenk sunumları ile başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması sonrası Belediye Başkanı Tancan Barcin yaptığı konuşma da "Bugün, atalarımızın canı pahasına bize emanet ettiği bu topraklar üzerinde huzur ve güven içinde yaşıyor ve yarınlara güvenle bakıyorsak bunu atalarımıza ve o isimsiz kahramanlara borçluyuz .  Milletimizin destanlarla dolu bir tarihi vardır. Gerçmişten  aldığımız güçle tam yüz yıldır geleceğe doğru güvenle emin adımlarla yürüyoruz."

Konuşma sonrası İmam-Hatip Anadolu Lisesi öğrencileri Tenzilegül Taşkın ve Tuğçe Eroğlu şiirlerini okudular, program Bandırma dans ve sahne gurubunun gösterisi ve kırsal Salur Mahallesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müzik öğretmeni Gözde Bozer ve öğrencilerinden oluşan kısa bir müzik dinletisiyle sona ererken, öğle namazı öncesi Şehitler ve ebediyete göç eden gazilerimizi için Çarşı camisinde Mevlid-iŞerif okunup, lokma ikramı yapılacak. Atatürk alanında çocuklara yönelik eğlence düzenlenecek, akşam ise fener alayı ve Derya Uluğ'un sahne alacağı halk konseri ile kurtuluş yıldönümü törenleri sona erecek. Törenlere Manyas Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Günaydın, kurum amirleri, Siyasi parti ilçe başkan ve yöneticileri, gaziler katıldılar. SÜLEYMAN ÖZAYDIN-MANYAS



Anahtar Kelimeler: Manyas' kurtuluş coşkusu
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı