Manyas`ta anlamlı uğurlama

Manyas`ta anlamlı uğurlama

1. günlük vatan görevi için, 1 günlük uğurlama yapıldı

Manyas`ta bir günlük sembolik askerlik yapmak için Balıkesir Askeri Kıtaya teslim olacak 4 zihinsel engelli genç için bir günlük asker uğurlaması yapıldı.

Geleneklerin harfiyen uygulanması için gereken tüm hazırlıkların yapıladığı Manyas`ta uğurlama etkinliklerine Kaymakam Mehmet Erdem`in yanı sıra Manyas halkı da eşlik etti.

Manyas`ta zihinsel engelli Ergün Binay, İbrahim Birol, Emre Dinç ve İlyas Kosovalı`ın 1 günlük sembolik askerlikleri için hazırlanan askere uğurlama etkinliği dillere destan bir düzenleme ile gerçekleşti.

Zihinsel engelli Ergün Binay, İbrahim Birol, Emre Dinç ve İlyas Kosovalı`ya önce kına yakıldı. Ardından Cumhuriyet alanında asker düğünü, asker konvoyu ve al bayrağın altından geçerek analara veda edilip  vatan görevine teslim olmak için yola çıkıldı.

Manyas Kaymakamı Mehmet Erdem, zihinsel engelli 4 gencin vatan görevine teslim öncesi hazırlanan veda programını izlemesi ardından yaptığı açıklamada bu geleneklerin bizi biz yapan gelenekler olduğunu vurgulayarak, manevi değerlerin toplumların çimentosu olduğunu söyledi.

Manyaslı dört zihinsel engelli genç daha sonra otobüse bindirilerek Balıkesir deki birliklerine doğru yola çıktılar.

GÜR  ÖZEL



Anahtar Kelimeler: Manyas`ta anlamlı uğurlama
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli