Mardin`in 6 İlçesinde Sokağa Çıkma Yasağı

Mardin`in 6 İlçesinde Sokağa Çıkma Yasağı

PKK YANDAŞLARI MARDİN`İ SAVAŞ ALANINA ÇEVİRDİ!

Mardin`in Kızıltepe, Nusaybin, Derik, Dargeçit, Mazıdağı, Savur ilçelerinde saat 17.00`den itibaren ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Mardin`in Nusaybin İlçesi`nde dün gece aydınlatma direkleri devrilerek, mazot tanklarıyla barikatlar kurulan uluslararası İpekyolu halen kapalı bulunuyor. İpekyolu üzerine çıkıp gösterilerini sürdüren gruplara polis, gaz bombası ve tazyikli su ile müdahalede bulundu. İpekyolu üzerindeki olaylar gün boyu sürerken, uzun araç kuyrukları oluştu.

Nusaybin ile merkezinde ise göstericiler, Anadolu İmam Hatip Lisesi, Vilayetler Birliği Anaokulu, Hükümet Konağı ve PTT şubesine taşlarla saldırıp, binalara hasar verdi. Bir dershaneye molotoflu saldırıda bulunan göstericiler, Otogar kavşağında bir aracı da ateşe vererek yaktı. İlçede göstericilerin barikatlarla yol kapatıp, müdahale eden polislerle çatışmaları sürüyor.

KIZILTEPE`DE 16 YARALI

Mardin`in Kızıltepe İlçesi`nde esnaflar kepenk açmazken, olaylar gün boyu sürdü. İlçe merkezinde gösteri yapan gruplar yolları kapatırken bir grup ise uluslararası İpekyolu`nu barikatlarla kapattı. Polis, molotof ve taş atan göstericilere gaz bombası ve basınçlı su ile müdahale etti. Çıkan olaylarda 16 kişi yaralandı.



  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı