Marina`nın sembolü oldular

Marina`nın sembolü oldular

Erdek Marinasında beslenen yaban güvercinleri, Balıkhane çevresinin sembolü oldu.

Erdek Marinasında beslenen yaban güvercinleri, Balıkhane çevresinin sembolü oldu.

Tatil ve turizm merkezi Erdek`in farklı yönlerini keşfeden tatilciler, bu ayrıntıları fotoğraf makineleri ile anısallaştırıyor.

Balıkhane kahvesi işletmecisi ve Erdek Balıkçılar Koperatifi yöneticisi  Ali Demiray işyerinde bulundurduğu Buğday taneleri ile beslediği yaban güvercinleri Erdek Marinasının değişmez parçası oldu.

Balıkhane kahvesi önünde yemlenerek çoğalan yaban güvercinleri, her geçen gün çoğalırken yemlenmek için indikleri iskelede, kedilerle oynadıkları ölüm danslarıda ayrı merak uyandırıyor.

Balıkhane Kedilerinin kolay lokma gördükleri, ancak yakalamayı bir tütlü beceremedikleri yaban güvencinleri bu tatlı ve heyecanlı yaşam serüveni içersinde tatilcilere manzara aksesuarı olarakta zemin hazırlıyorlar.

Yaban Güvercinlerini bir bebek özeni ile besleyen Ali Reis, onların Balıkhaneye şans getirdiklerine inanıyor.

Ali Reis, geçmişte kanadı kırık bir pelikan`ın sığındığı marinada yıllarca balıkçılar tarafından ganimet fazlası balıklarla beslenerek bakıldığını, adını Osman koydukları Pelikan`ın Erdek` e gelen tatilcilerle de çok iyi dost olmasının marina ve çevresine ayrı bir güzellik kattığını söylüyor.

Ali reis, pelikan Osman`ın kaybolması ile birlikte Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında yeni bir pelikanın peydah olduğunu, onuda beslediklerini ancak yeni Pelikan`ı Osman kadar evcilleştiremediklerini söylüyor.

Ali Reis, Erdek Balık Halinde denize açılan onlarca balıkçının dönüş yolunda sığındıkları son kale balıkhanede, hertürlü hizmetin vermekle birlikte, bu olanaklardan Erdek halkı ve tatilcilerinde yararlandığını kaydediyor.



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli