Marmara Belediyeler Birliği başkanını seçiyor

Marmara Belediyeler Birliği başkanını seçiyor

Birlikte Bandırma ve Erdek´in de temsilcileri var

Marmara Belediyeler Birliği (MBB), 25 Nisan 2019 Perşembe günü, İstanbul´da düzenleyeceği MBB 1. Olağan Meclis Toplantısı´nda yeni başkanını ve yönetim organı olan encümen üyelerini seçecek.

Aynı zamanda MBB´nin 44. kuruluş yıldönümü olan 25 Nisan´da, saat 12.00´de gerçekleşecek toplantıya, Marmara Bölgesi´nden belediye başkanları ve meclis üyeleri katılacak.

MBB, 191 üyesiyle 6´sı büyükşehir olmak üzere 13 ilde(Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Düzce, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova) etkinlik gösteriyor.

Birlik, 25 Nisan 1975´te yola çıktığı ilk günden beri Türkiye´de demokratik yerel yönetim hareketinin gelişmesi, belediyelerin yetki ve kaynaklarının artırılması, çevre bilincinin geliştirilmesi gibi konularda öncülük yapıyor. Ayrıca belediyeler arasında koordinasyon ve işbirliğinin gelişmesi, ortak sorunlara işbirliği içinde çözüm bulunması ve belediyelerin uluslararası arenada temsili konusunda da fark yaratan çalışmalara imza atıyor. MBB, çalışmalarını Marmara Denizi, çevre yönetimi, kentleşme, kent kültürü, göç ve sosyal uyum, yerel diplomasi, yerel kalkınma, şehir teknolojileri ve inovasyon, afet yönetimi alanlarında da sürdürüyor.

                         BANDIRMA VE ERDEK TEMSİLCİLERİ

Bandırma ve Erdek belediye meclislerinin 31 Mart yerel seçimi ardından yapılan ilk toplantılarında, birlik için temsilci seçimleri yapılmıştı. Belediye başkanlarının doğal üye kabul edildikleri bu birliğe Bandırma Belediye Meclisi´nin CHP´li üyesi Sıtkı Ağan, Erdek Belediye Meclisi´nin CHP´li üyesi Çetin Gül seçilmişti. Erdek Meclisi, yedek üye olarak da CHP´li İbrahim Beyoğlu´nu görevlendirmişti.  ÖNDER BALIKÇI



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli