Marmara denizine kıyısı olan CHP li Belediyeler Birliği kuruluyor

Marmara denizine kıyısı olan CHP li Belediyeler Birliği kuruluyor

Tekirdağ´da gerçekleşen ilk toplantının yenisi Bandırma´da yapılacak

Balıkesir´de düzenlenen bir konferansa konuşmacı olarak katılmak üzere sabah İDO deniz otobüsü ile Bandırma´ya gelen İstanbul-Beylikdüzü belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Belediye Başkanı Dursun Mirza, Başkan Yardımcısı Ozan Onur ve Manyas belediye Başkanı Tancan Barçın tarafından karşılandı.

Aynı zamanda Manyas ilçesi ile kardeş şehir olan Beylikdüzü Belediye Başkanları Bandırma belediye Başkanı Dursun Mirza´nın konuğu olarak gerçekleşen sabah kahvaltısında CHP li ilçeler arasından birlik, dayanışma ve koordinasyon fırsatları konuşuldu.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu aynı zamanda kardeş şehir oldukları Manyas İlçesinde Kültür Merkezi yapımı devam ettiğini, bu ilişkinin Bandırma Belediyesi ile de devam edeceğini vurguladı.

Marmara denizinin iki yakasında bulunan kentler olarak birçok ortak noktada fikir ve iş birliği içinde bulundukları Bandırma Belediye başkanı Dursun Mirza ve Manyas Belediye başkanı Tancan Barçın´a Belikdüzü belediyesi kültür yayını olan ?Kurtuluş savaşı ve Kuvayi Milliye? kitabını armağan eden Ekrem İmamoğlu, kitaptık içeriğinden ayrıntılar üzerinde dururken Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza´ta Kurtuluş savaşı başı ve sonunda yer alan Bandırma´nın simgesi ?Bandırma Vapuru? maketini armağan ederken, Büyük kurtarıcı ebedi başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün Kurtuluş savaşı kıvılcımını ateşlediği Bandırma Vapuru ile Samsun´a çıkmasının ardından düşmanın İzmir´de denize dökülmesi sonrası son Kurşunun 17 Eylül´de 80 şehit verilerek Bandırmada atıldığını anlattı.

CHP li Başkanlar birçok ortak noktası olan Marmara denizi çevresinde konuşlanmış CHP li belediyeler olarak birlikte hareketin hizmet performansı kazandıracak ?Marmara Denizine Kıyısı Olan CHP´li Belediyeler Birliği? için 7 Nisan´da Bandırma´da buluşma tarihi verildi.

İlk´i geçtiğimiz ay Tekirdağ´da yapılan toplantının Bandırma ayağında Deniz ve Çevre kirliliği, İmar, Deprem yönetmeliği gibi birçok konuda fikir ve iş birliğinde bulunulması planlanıyor.

/resimler/2018-4/1/1133364106454.jpg



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı