Marmara ve Avşa´dan bağış yok

Marmara ve Avşa´dan bağış yok

THK Erdek Şubesi 1100 kurban derisi topladı Marmara ve Avşa´dan bağış yok

 

Geride bıraktığımız Kurban Bayramı´nda, Erdek´te, Türk Hava Kurumu(THK) Şubesi aracılığıyla toplanan kurban derisi sayıları belli oldu. Başkanlığını Vedat Özgen´in yürüttüğü THK Erdek Şubesi Saymanı Meltem Akyel´in verdiği bilgiye göre, Erdek´te, 1100 adet koyun, 630 adet keçi, 17 adet büyükbaş hayvan derisi toplandı. Akyel, Marmara ve Avşa adalarından şubelerine hiçbir kurban derisinin bağışlanmadığına dikkati çekerken, ?Bağışta bulunarak kurumumuza destek sağlayan vatandaşlarımıza teşekkür ederim? dedi.

/resimler/2015-9/28/2245467691995.jpg

                GELİRLER, NERELERDE DEĞERLENDİRİLİYOR

THK, ülke genelinde topladığı kurban derilerinin gelirlerini vatandaşlara yönelik hizmetlerde kullanıyor. Buna paralel şekilde Sağlık Bakanlığı tarafından verilen hava ambulans hizmetlerinde, bu kurumun helikopterleri kullanılıyor. 18 adet 112 hava ambulans helikopterleriyle hasta, yaralı ve organ bekleyen vatandaşlara hava ulaşım desteği veriliyor.

Türkiye´nin ilk ve tek, dünyanın 37. Havacılık ve Uzay Üniversitesi olan Türk Hava Kurumu Üniversitesi´nde, 2011 yılından bu yana gençlerimiz, uzmanlık gerektiren havacılık alanlarında eğitim görüyor. Böylece geleceğin uzay mühendisleri, bu üniversitede yetişiyor.

Ayrıca THK Uçuş Akademisi tarafından, 2015 yılında yapılan protokolle Türk Hava Yolları´nın(THY) pilotaj gereksinimi için gerekli bulunan eğitim, THK uzman eğitmenleri tarafından veriliyor.

Bunun yanı sıra Türkiye´nin dört bir yanındaki gençlerimize, sportif havacılığın tüm branşlarında ücretsiz eğitim verilirken, yemek, konaklama ve kurslar için hiçbir ücret alınmıyor. Kurum, gençlerimizin havacılık disipliniyle vatanına bağlı, değerlerine sahip çıkan gençler olarak yetişmesine katkı sağlanıyor. Bu kurs ve eğitim çalışmaları arasında planör, paraşüt, yamaç paraşütü, yelkenkanat ve model uçak ayrı bir yer tutuyor.

Ülkemizin ?Gökyüzüne açılan penceresi? olan ve 16 Şubat 1925´te ?Türkiye Tayyare Cemiyeti? ismiyle büyük önder Atatürk tarafından kurulan Türk Hava Kurumu bünyesinde, Türk Hava Kurumu Üniversitesi, THK Uçuş Akademisi, Gökçen Havacılık, İnönü(Eskişehir), Selçuk(İzmir), Karain(Antalya), Erzincan ve Sinop´ta bulunan Havacılık Eğitim Merkezleri, Türkiye´nin dört bir yanında faaliyet gösteren 400´ü aşkın şubesi bulunuyor. Kurum, bu kocaman ailesiyle gökyüzünde sürekli kanat çırpan bir nitelik taşıyor. Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Marmara Avşa bağış
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli