Marmara Adası`nda hayat sele teslim oldu

Marmara Adası`nda hayat sele teslim oldu

Vali Ahmet Turhan Bandırma üzerinden Halikopter ile adaya gitti






Marmara Adası ilçesinde hayatı felç eden sel fekaleti ardından Balıkesir valisi Ahmet Turhan bugün adaya giderek incelemede bulundu.

Adadaki hastane, sağlık ocağı, çok sayıda iş yeri ve evlerin alt katlarını
su basarken, ilçede elektrikler kesildi, okullar tatil edildi.
Etkili olan yağış ve sel nedeniyle dün gece saat 01.00`de karanlığa gömülen ilçeye bugün saat 11.00`de yeniden elektrik verilebildi.

Adadaki hastane, sağlık ocağı, çok sayıda iş yeri ve evlerin alt katlarını
su basarken, okullar da tatil edildi. Jandarma ekipleri çalışmalara yardım ederken, Marmara Belediye Başkanlığı anonslarla izinli olan belediye personelini mesaiye çağırdı.


İlçeye Erdek, Bandırma ve Balıkesir merkezden yardım ulaştırıldı. Erdek`ten kalkan arabalı vapurla çok sayıda ekmek, gıda malzemesi, kurtarma ekibi bölgeye gönderildi.

Marmara Adası Belediye Başkanı Ali Aksu, sel felaketinin ilçeye zarar verdiğini, su şebekesinin patladığını, ilçenin birçok köyü ve Saraylar beldesi ile karayolu bağlantısının kesildiğini bildirdi. Sel felaketinde yüzlerce dönüm ekili arazi de kullanılmaz hale geldi.

Öte yandan Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, jandarma helikopteriyle adaya gitti.

Sel sularının vurguduğu bölgeyi havadan inceleyen Vali Turhan ve beraberindekiler, daha sonra Marmara`ya gitti. Burada vatandaşlarla görüşen Turhan, selin zararlarının en kısa sürede giderileceğini söyledi. Sel felaketine, ilçeden geçen Kaymak Deresi`ne dökülen inşaat molozlarının sebep olduğunu belirten vatandaşlar, duruma tepki gösterdi.

İçme suyu şebekesinin de büyük zarar gördüğü selde Çınarlı, Gündoğdu, Topağaç, Asmalı Ayşem köyleri ve Saraylar beldesiyle karayolu bağlantısının kesildiği bildirildi.




Bursa bölge jandarma halikopteri ile Bandırma üzerinden Marmara adasına gidip havadan ve karadan incelemelerde bulunan Vali Ahmet Turhan dönüş yolunda Bandırma Kaymakamlığını ziyaret etti.

Bandırma Kaymakamlığında bir süre istirahat eden Vali Turhan daha sonra makam otomobili ile Balıkesir`e döndü.







Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı