Marmara Hepimizin-Birlikte Temiz Tutalım

Marmara Hepimizin-Birlikte Temiz Tutalım

“Marmara Hepimizin”, “Birlikte Temiz Tutalım” etiketleri ile Bandırma sahilinde etkinlik gerçekleştirildi.

Marmara Denizi’nin karşı karşıya olduğu kirlilik tehdidi ve müsilaj krizinin sonucunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının öncülüğünde Marmara Belediyeler Birliği iş birliğiyle yerel yönetimlerden sivil toplum kuruluşlarına, bilim insanlarından özel sektöre kadar çok paydaşlı ve çok disiplinli bir zeminde Marmara Denizi Eylem Planı hazırlanmıştı.

Eylem Planı kapsamında hazırlanan “Marmara Denizi Bütünleşik Stratejik Planı” içerisinde Marmara Denizi’nin korunmasında toplumsal farkındalığın artırılması da ayrıca vurgulanmıştı. Bu bağlamda, Bugün, Marmara Denizi Günü, Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri ile ilişkilendirerek “Marmara Hepimizin”, “Birlikte Temiz Tutalım” etiketleri ile Bandırma sahilinde etkinlik gerçekleştirildi.

Marmara Denizi için deniz çöpü ve mikroplastik odaklı gerçekleştirilecek farkındalık etkinliklerinde atığın azaltılması ve deniz konusunda bilinç oluşturulması hedefleniyor.

Marmara Belediyeler Birliği’nin eş zamanlı olarak düzenlediği Marmara Denizi’ne kıyısı olan belediyeler ile birlikte Bandırma’da da kıyı temizliği, deniz temizleme çalışmaları yapıldı.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksek Okulu Sualtı Teknolojisi bölümünden Ahmet Demiray başkanlığında dalgıçların, Cumhuriyet İlkokulu 3.sınıf öğrencilerinin katılımı ile yapılan kıyı ve deniz dibi araştırmasında yaklaşık bir ton atık çıktı.

Atıklar arasında araba lastikleri, şişe ve buna benzer malzemeler belediye ekipleri tarafından toplanarak bertaraf edilmek üzere kaldırıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Dairesi Şube Müdürlüğünden Mustafa Çekim gazetecilere Geçen seneyi hatırlatarak Marmara Denizi’nde müsilaj sorunu gerçekleştiğini söyledi. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın koordinasyonu ile Marmara Denizinde kıyısı olan bütün illerimizde 8 Haziran da temizlik çalışmaları başlatıldı. Bu sene de yine 8 Haziran da, Marmara Denizi Günü”nde Marmara Belediyeler Birliği Marmara Denizi’nde kıyısı bulunan bütün illerde temizlik çalışması yapıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksek Okulu Sualtı Teknolojisi bölümünden Öğretim Görevlisi Ahmet Demiray’da gazetecilere şunları aktardı: “Üniversitemizin ve Bandırma Belediyesi işbirliği ile hem çevremizi, hem de denizimizi temizlemek adına bugün bir etkinlik gerçekleştirdik. Bu etkinlik kapsamında üniversitemiz öğrencilerinizin desteği ile birlikte görmüş olduğunuz çöpleri n denizden çıkartılması, denizimizi temizlemek, çevreyi temizlemek daha temiz bir Türkiye yaratmak adına faaliyet gerçekleştirdik”  dedi.

Etkinlikte “Sıfır Atık Mavi” sözü veren öğrenciler, sahada kurulan tahtayı imza adılar. Ahmet PESEN



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı