Marmarabirlik, Arap pazarını genişletiyor

Marmarabirlik, Arap
pazarını genişletiyor

Yaklaşık 30 bin ortağından her yıl daha fazla ürün alarak, daha fazla satmayı hedefleyen Marmarabirlik, hem iç pazara, hem de ihracata ağırlık veriyor.





Yaklaşık 30 bin ortağından her yıl daha fazla ürün alarak, daha fazla satmayı hedefleyen Marmarabirlik, hem iç pazara, hem de ihracata ağırlık veriyor.

Dünya pazarlarında İspanyol, Yunan ve İtalyan ürünleriyle rekabet için, doğallıktan uzaklaşmadan sürekli yeni tatlar arayan Marmarabirlik, en son Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde gerçekleştirilen 18. Saudi Food, Hotel, Hospitality&Propac Arabia Fuarı'na katıldı. 20 ülkeden 360 firmanın katıldığı, 25 bin kişinin ziyaret ettiği fuarda katılımcılara Marmarabirlik ürünlerini tanıtan pazarlama ekibine Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanvekili Şevket Karagöz, Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Peker ve Genel Müdür İbrahim Minareci eşlik etti. Pek çok firma temsilcisiyle yapılan görüşmelerde Suudi Arabistan'da sofralık siyah ve yeşil zeytin, zeytinyağı, zeytin ezmesi gibi pek ürüne yoğun ilgi gözlendi.


SUUDİ PAZARINDA BİZ DE VARIZ”

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanvekili Şevket Karagöz, Suudi Arabistan, sofralık zeytin için çok ciddi bir pazar. Bu ülkeye ihracat yapmamıza karşın rakamlar tatmin edici değildi. Bu pazardan şimdiye kadar İspanyol, İtalyan ve Yunan ürünleri pay almış. Yaptığımız girişimlerle Türkiye'nin bu büyük pazardan daha fazla pay alması için çabalıyoruz. Türkiye'den kutsal topraklara ibadet için giden vatandaşlarımızın da girdikleri her markette Marmarabirlik ürünleri bulabilmeleri için temaslarımız yoğun bir şekilde sürüyor” dedi.

Bu arada Türkiye'nin Cidde Başkonsolosu Fikret Özer de fuarı gezdi, Türk firmalarının stantlarını tek tek ziyaret etti. Marmarabirlik standında bir süre kalan Özer'e, yönetim kurulu başkanvekili Şevket Karagöz anı tabağı verdi.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli