Marmarabirlik Hedef Büyüttü.

Marmarabirlik Hedef Büyüttü.

Tarihinin En Yüksek Alım Planlaması planlandı.





Yıllık ürün alım ortalaması 30 bin ton olan Marmarabirlik, bu yıl 51 bin ton zeytin almayı planlıyor. Alımlar, belirlenecek avans fiyat üzerinden kasım ayının ikinci yarısında başlayacak. Sofralık zeytinde “var yılı”, olarak hedefini büyüten birlik, 2011-12 kampanya dönemine 51 bin ton ürün alımı hedefledi.

Birlik yönetim kurulu başkanı Hidamet Asa, kampanyanın 15 Kasım sonrasında belirlenecek tarihte açılacağını söyledi.
       Birliğe bağlı 8 kooperatifin yönetim ve denetim kurulu üyeleri hafta sonunda Marmarabirlik Genel Müdürlüğü’nde bir araya geldi. 
       Hidamet Asa başkanlığındaki birlik yönetim ve denetim kurulu üyeleriyle birlikte gerçekleştirilen toplantıda, 2011-12 kampanya dönemine ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.
        Bölge rekoltesinin 181 bin ton ile son 10 yılın en yükseği olduğuna işaret edilen toplantıda, kota olmaksızın ürün alımının mümkün olmadığı kanaatine varıldı.
        Üründe kararmanın yüzde 15’ler civarında olduğuna vurgu yapılırken, hasadın ve ortak üreticilerden kooperatiflere teslimatın uzayabileceğine dikkat çekildi ve bu çerçevede kota uygulamasının da adaletli teslimat için ortakların lehine durum yaratacağının altı çizildi.
        Bu nedenle kampanyanın da 15 Kasım sonrasındaki bir tarihte açılabileceği, hava koşullarının değişip erken kararma durumunda ise tarihin erkene çekilebileceği kaydedildi.


            Birliğe bağlı kooperatiflerin yöneticileri, avans fiyat uygulamasında hemfikir olurken, üründe kararmanın gecikmesi durumunda kızıl zeytin ve yağlık alımı yapılması konusundaki dileklerini aktardı.

            Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, Marmarabirlik’in yıllık ortalama ürün alım miktarının 30 bin ton civarında olduğunu hatırlatarak, “Marmarabirlik bu yıl 51 bin ton ürün alma hedefiyle yola çıkıyor” dedi.
            Kooperatif yöneticilerinin de avans fiyat uygulanması konusunda hemfikir olduklarını hatırlatan Asa, “Piyasanın oluşması, gerçek fiyatın ortaya çıkması için en makul yöntem budur” dedi.


           


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı