Marmarabirlik’te ortaklık güncellemesi sürüyor

Marmarabirlik’te ortaklık güncellemesi sürüyor

Marmarabirlik’te ortaklık güncellemesi başladı.

Birliğe bağlı 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi tarafından şu açıklama yapıldı:

“Sayın ortaklarımız,

Kooperatif ana sözleşmesi, 14. madde, 5. fıkrası gereğince, ‘Kooperatifçe ortaklık şartlarının mevcudiyeti, sonu (0) ile biten yıllarda denetlenir’ hükmü bulunmaktadır. Bu kapsamda, 04.08.2020 tarihinden itibaren ortaklık güncellenmesine başlanacaktır.

Değerli ortağımız,

Ana sözleşme gereği yapılacak ‘Ortaklık Güncellemesi’ başta kooperatif merkezinde olmak üzere, kooperatifimiz personeli tarafından mahallelere(köylere) gidilerek ortaklarımıza kolaylık sağlanacaktır.

GÜNCELLEME İÇİN GEREKLİ BELGELER

  • Tapu kaydı(e-devlet)
  • Nüfus kayıt örneği(e-devlet)
  • Nüfus cüzdan fotokopisi
  • Zeytin ticareti yapmadığına dair belge(e-devlet)
  • 2 adet vesikalık fotoğraf(e-devlet)

Ortaklarımız, daha ayrıntılı bilgi için kooperatife müracaat edebilirler.

Not: 1) Bütün bu belgeler, ortağımızca e-devletten temin edilebileceği gibi PTT’den temin edilecek e-devlet şifresi ile kooperatifimize müracaatları halinde tüm belgeler kooperatifimizce sağlanacaktır.

2) 2020/2021 iş yılı rekolte beyannamelerinin alınmasında ortaklık güncellemesinin yapılmış olması şarttır.”

TAPUSU OLMAYAN NE YAPACAK?

Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Abdullah Şenol, sosyal medyadan kendisine yöneltilen soruları da yanıtladı.

Şenol, “Tapusu olmayan ne yapacak?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Kooperatife ortak olmayan bir zeytinlik kiralanabilir. Aynı tapu ile birden fazla zeytin üreticisi kooperatife üye olamaz. Eğer tapu ‘müşterek’ ise tapuda ismi geçenlerin her biri kendine düşen ağaç sayısı üzerinden ortak olabilir. Daha ayrıntılı bilgiler, her zaman kooperatiften alınabilir. Ortaklık güncellemesi, Ekim 2020 ayında verilecek rekolte beyannameleri yönünden de çok önemlidir.”

TAPUSU BULUNUP ÜYE OLMAYAN YENİ ÜYE OLABİLECEK Mİ?

Şenol, “Tapusu bulunup üye olmayanlar yeniden üye olabilecek mi?” sorusunu ise “Kooperatife ortaklık işlemleri kapatılmadı. Ortaklık devam ediyor. Ancak ‘katılım bedeli’ alınması sürdüğü için zeytin üreticisi bu peşin alınan yüksek bedeli ödeyemediğinden ortak olamıyor ne yazık ki” diye yanıtladı.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli