Marmarabirlik´ten yağlık zeytine esnek fiyat

Marmarabirlik´ten yağlık zeytine esnek fiyat

Marmarabirlik yağlık zeytinde değişken fiyat politikası uygulayacak

 

Marmarabirlik 2015-2016 ürün alım döneminde yağlık zeytinde değişken fiyat politikası uygulayacak, sofralık zeytinde ise taban fiyat ve orta danede düzenleme yapılacağı açıklandı.  

/resimler/2015-10/12/1123038351011.jpg

Marmarabirlik  2015-2016 yılı ürün alım kampanyasıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, yağlık zeytin alımlarının, ortakların ana taahhüdünü aşmamak koşuluyla rekolte beyan dışında yapılacağını bildirdi. Yağlık zeytinin günün piyasa koşullarına göre fiyatlandırılacağını ifade edilen Marmarabirlik´te kampanya döneminde, yağlık zeytinde gerek ülke genelinde gerekse dünya piyasalarındaki arz ve talep dengesini dikkate alınarak, değişken fiyat politikası uygulayacağı kaydedildi.

TABAN VE ORTA DANEDE İYİLEŞTİRME

Marmarabirlik´ten alım fiyatlarını belirlemek için üretici-tüketici dengesini koruyarak çalışmalar sürdürüldüğünü kaydedilirken, Ortaklar arasında tavan fiyatlarla ilgili farklı rakamlar telaffuz edilmesinin, tavan fiyat beklentisinin, iri daneli zeytindeki ortalama yüzde 20 fire oranı hesaplandıktan sonra havuzdaki iri dane fiyatları ile değerlendirilmesi gerektigine işaret edildi.

Marmarabirlik ürün alım politikası açısından bakıldığında, ortakların her zaman olduğu gibi sadece tavan fiyat beklentisi içinde olması,  bu yıl kampanya döneminde, özellikle taban fiyatta ve orta daneli zeytinde iyileştirme yapması planlandığı kaydedildi.

Marmarabirlik´te her kampanya döneminde bir önceki yılın fiyat garantisi üzerinde fiyatlandırma yapıldığına dikkat çekilerek, hiçbir tarım ürününde fiyat garantisinin korunduğu bir sistem olmadığını vurgulandı.

BEYAN İÇİN 30 EKİM SON GÜN

Marmarabirlik 2015-2016 kampanya dönemi öncesi ortakların teslim edeceği zeytin miktarına yönelik beyanname alımlarının 28 Eylül´de başladığı hatırlatılarak, üretici ortakların 30 Ekim´de sona erecek beyanname dönemi için geç kalmamaları gerektiğine işaret edildi.

Rekolte beyan döneminin ardından alım kampanyasının başlayacağını, bu dönemde rekolte beyanında bulunmayan ortaklardan ana sözleşme gereği ürünlerinin alınmayacağı belirtildi.

REKOLTEDE TABLO OLUMLU

Marmarabirlik rekolte tahmin komisyonunca bölgede yaklaşık 100 bin tonluk tahmini rekolte tespiti yapıldığı,  Bu rakam geçtiğimiz yılın rekolte miktarı ile karşılaştırıldığında oldukça iyimser bir tablo olduğu,  Bu yıl rekoltenin 2014´e göre yüzde 60-70 oranlarında daha fazla olması beklendiği kaydedildi. 

/resimler/2015-10/12/1133370550903.jpg



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli