Marmara'da zorunlu karanlıkta 2. gece

Marmara

Son 24 saattir elektrik verilemeyen Marmara'da hattın onarımı için hava muhalefeti bekleniyor

29 Aralık Pazar günü saat 15.oo sularında meydana gelen ana tevzii hattı patlağı sonrası elektriksiz kalan Marmara'da 2. karanlık gece yaşanıyor.

Narlı ana trofa'dan gelip İlhanlar tevzii istasyonundan Marmara'da Gündoğdu yakınlarına çıkan toplam 11 km lik deniz altı ana enerji nakil hattında meydana gelen arıza sonrası yapılan ilk tetkiklerde arızanın İlhanlar'dan 6.8 km lik uzaklıktaki bölümde meydana geldiği tespit edildi.

Gemi çapası atılması sonucu meydana geldiği sanılan tespitte 3 ana tevzii nakil hattından 2 sinin patladığı, onarım için başlatılan çalışmaların ise hava muhalefetine takılması üzerine Marmara 2. gecede karanlıkta kaldı.

Uedaş Bandırma işletme bölge müdürü Barış Can Toygun bizzat yönettiği çalışmaların yoğunlaştığı İlharlar'da yaptığı açıklamada, deniz altı onarım ekiplerinin hazır olduğunu, denize açılmak için Erdek Liman başkanlığının hava muhalefeti nedeni ile denize açılma izni vermediği için bekleme süresini 2 ayrı ekip ile hem İlhanlar'da hemde Marmara-Gündoğdu ayağında tüm arterlerin gözden geçirildiğini, son hamle için denize açılmayı beklediklerini kaydetti.

Toygun, hava muhalefetine takılan onarım çalışmalarının mesai mefrumu gözetmeksizin hazır kıta beklemede bulunurken, Marmara'da yaşamı etkileyecek olumsuzluklara karşı alınan önlemlerle, hastane ve bazı kamu kuruluşlarına jenaratör marifeti ile enerji sağlandığını kaydetti.



Anahtar Kelimeler: Marmara' zorunlu karanlıkta .
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı