Marmara'nın tarihi Ortodoks kilisesi betona teslim oldu

Marmara

Marmara Adasında bulunan Manastır koyunun tarihi Ortodoks kilisesi önce yol, şimdide inşaat tehdidi altında

Marmara Adasının tarihi değerlerini öne çıkartan, özellikle adayı ziyarete gelen ortodoksların ilk uğrak yerlerinden birisi olan Çınarlı yolu üzerindeki Manastır koyunda bulunan Ortodoks kilisesi kalıntıları tarihi derinliklerin ötesinden günümüze dek özenle korunmasına rağmen, bölgede son yıllarda meydana gelen yapısal değişimlere kurban ediliyor.

Marmara Adası Çınarlı koyunda bulunan tarihi Ortodoks kilisesi çok yakınından geçen yol ve sonrasında sit alanı olan  kamu arzisi üzerinde başlatılan inşaat çalışması ile tarihi vasfını kaybetmeye başladı.

Marmara Adası Manastır Koyunda bulunan Ortodoks kilisesi her yıl yüzlerce Ortodoks tarafından ziyaret edilip, yıllara meydan okuyan taş duzarları önünde yapılan ibadet ile kendi inançlarına göre hacı oldukları biliniyor.

Kamu arazisi ve ayni zamanda SİT alanında bulunan kilise sadece Ortodoksları değil, bölgede yaşayan doğa-çevre ve tarihi değerlere önem veren vatandaşların geleceğine yönelik kaygılarını arttırdı. Bölgede yaşayan vatandaşlar geçmişten günümüze ayakta kalan böylesine önemli bir eserin geleceğe taşınması Anıtlar kurulunun uhtesinde olmasına karşın, SİT alanı çevresinde yaşanan yapılaşmaya kayıtsız kalınmasını "Anıtlar kurulu Manastır koyu Ortodoks kilisesini envanterinden çıkarttı mı?" sorusuna yanıt arıyor.



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı