Matematik ile Karikatür Sanatını Buluşturdular

Matematik ile Karikatür Sanatını Buluşturdular

Bandırma’da “eTwinning Durakta Matematik Projesi “Finali Karikatür Sergisi açıldı

Bandırma Cumhuriyet İlkokulu 3/G Sınıfı öğrencileri öğretmenleri Raziye Güneş in rehberliğinde dahil oldukları uluslararası “eTwinning Durakta Matematik Projesi” nın finalini karikatür sergisi yaparak gerçekleştirdiler.

Eylül 2019 ayında dahil oldukları proje ile Azerbaycan, Arnavutluk, Romanya ve Türkiye de 81 il ve ilçelerinde proje ortaklarıyla çalışmalar yaptıklarını hatırlatan proje koordinatörü açılışta yaptığı konuşmada şunları aktardı:

“. Durakta Matematik öğrencileri projemiz sayesinde matematikle eğlenmeyi keşfettiler. Onlar da matematiği diğer arkadaşlarına sevdirmek ve keyifle öğretmenlerini sağlamak için hayal güçlerini kullanarak matematik bilgilerini özenle resmettiler. 3/G Sınıfı öğrencileri matematik ile karikatür sanatını buluşturdular. Bandırmamızın değeri Karikatürist Elif Üzdü Töz ile birlikte atölye çalışmaları yapıp karikatürün matematiğe uyarladılar. Tüm Durakta Matematik öğrencilerin Çizimleri proje yöneticileri tarafından arşivlendi. Bunların arasından her öğretmenin 2-3 öğrencisinin Çizimleri seçilerek Durakta Matematik Ortak Öğrenci afişleri oluşturuldu. Afişlerin oluşturulmasını Bandırma Belediyesi gerçekleştirdik Sayın başkanımız Tolga Tosun 'a ve belediyemizin grafik tasarımcısı Zerrin Doğan a teşekkür ederiz  Proje süresince desteklerini esirgemeyen başta Bandırma Kaymakamımız Gülhan Yazar' a, Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun 'a, İlçe milli eğitim müdürümüz Mutlu Aslan' a, Okul müdürümüz Mustafa Akgül e,  Bandırma Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne, proje kurucularımız Mukaddes Karip ile Mehmet Karip e, Durakta Matematik projesinin tüm ortakları öğretmen ve öğrencilerine, değerli velilerimize çok teşekkür ediyoruz.”

Serginini açılışını Cumhuriyet ilkokulu Müdürü Mustafa Akgül, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Cüneyt Taşkın, ve Şehit Süleymanbey İlkokulu Müdürü Hasan Şahin birlikte yaptılar. Ahmet PESEN



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu