MECLİS TATİL YAPMIYOR

MECLİS TATİL YAPMIYOR

?İlaçlama çalışmaları yaz ayları boyunca devam edecek?

Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun başkanlığında yoğun bir gündemle toplandı. Meclis, Ocak ayında alınan ve Ağustos ayında uygulanan tatil kararını iptal ederek bu yıl tatil yapmayacak.

/resimler/2019-7/5/1445519798408.jpg

Bandırma Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısı Başkan Av. Tolga Tosun tarafından 31 Mart 2019 tarihinden itibaren öne çıkan çalışmalar hakkında Meclise bilgi vermesiyle başladı. Yapılan çalışmalar kapsamında gerçekleşen protokol ve vatandaş ziyaretleri, Marmara OSB´nin İstanbul´da düzenlediği Müteşebbis Heyet toplantısı, Genişletilmiş Strateji Plan Toplantısı, Kent İçi Ulaşım ve Trafik Sorunları Çalıştayı hakkında meclis üyelerinde bilgi veren Başkan Tolga Tosun, Belediye  Fen İşleri, Temizlik İşleri, Park ve Bahçeler Müdürlüğünün çalışmaları, yeni dönemde hizmete alınması planlanan Kreş, Çocuk Oyun Evi, Tatlısu Engelli ve Halk Kampı projeleri ve Festival çalışmaları hakkında meclise açıklamalarda bulundu.

/resimler/2019-7/5/1446081517513.jpg

?Edincik Merasıyla ilgili hukuk mücadelemizi sürdüreceğiz?

Sunumda son dönemin gündem konusu olan Edincik Merası hakkında meclis üyelerine bilgi veren Başkan Tolga Tosun, süreç ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tosun,  6 bin dönümlük meranın Paylaştırma Komisyonu tarafından hazineye devredilmesine karşı olduklarını, bununla ilgili emsal mahkeme kararının da bulunduğunu ve bu nedenle de mağduriyetin giderilmesi adına hukuki mücadeleyi sonuna kadar yapmaya kararlı olduklarını söyledi.

/resimler/2019-7/5/1446254174118.jpg

?İlaçlama çalışmaları yaz ayları boyunca devam edecek?

Başkan Av. Tolga Tosun, Büyükşehir Belediyesi´nden Bandırma Belediyesi´ne geçen ilaçlama çalışmaları hakkında meclis üyelerine bilgi verdi, Başkan Tosun: ?31 Mart 2019 Yerel seçimleriyle Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına seçilen Yücel Yılmaz yerinde müdahale edilmesi gerektiği düşüncesi ile İlaçlama görevini Bandırma Belediyesine bırakıldı. İlaçlamanın Balıkesir Büyükşehir Belediyesine geçmesi nedeniyle ekip ve ekipmanları yitiren Bandırma Belediyesi olası aksaklığı düzeltmek için ivedilikle 4 ekip kurarak haşereyle mücadeleye başladık. Ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Ancak Haşere ile mücadele sadece yaz aylarında ilaçlamak demek değil. Kış aylarında ve bahar aylarında larva döneminde doğru ilaçlamayla mücadele edilmelidir. Kış ve erken bahar döneminde yeterince ve doğru ilaçlama yapılmadığı takdirde sinekle mücadele tüm çabalara rağmen yetersiz kalır. Ancak biz Bandırma Belediyesi olarak oluşturduğumuz ekiplerle maksimum düzeyde çalışmalarımız sürdüreceğiz? dedi.

/resimler/2019-7/5/1446436362026.jpg

Sunumun ardından Temmuz ayı olan toplantısı geçmiş toplantıya ait tutanak okunarak oy birliğiyle kabul edildi. Gündeme ait İmar Komisyonu Raporları ve Belediye Daire Müdürlüklerinden gelen talep yazıları ele alındı. 2019 Mali yılı plan ücretleri değişikliği hakkında İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden gelen yazı, Tarife Komisyonu tarafından görüşülmesi ve karar verilmesi amacıyla meclis oturumuna 10 dk. Ara verildi. Aranın ardından komisyon raporu kabul edildi.

Temmuz meclisinde ayrıca dört yeni komisyona üyelik seçimleri gerçekleşti. Eğitim, Kültüt, Sanat, Gençlik ve Spor Komisyonuna Nuvit Erten, Sıtkı Ağan, Hüseyin Koçyiğit, Oya Yücel ve Basri Ersan Kırbaş seçildi.  Deprem ve Doğal Afet Komisyonuna Fatma Salı, Onur Çon, Mesut Özdemir, Murat Atansoy ve Eren Ülkü seçildi. Kadın, Yaşlı, Engelli, Çocuk ve Düşkünlerin Sorunları Komisyonuna Adil Levent Coşkun, Merve Polat, Adem Yıldız, Zeynep Özgün ve Aydilek Gönenç seçildi. Çevre ve Sağlık Komisyonu Üyeliklerine ise Cihan Yılmaz, Selim Panç, Aydın Yağar, Zeynep Özgün ve Müjdat Gündoğdu seçildi.

Toplantıya gelen evrakların görüşülmesiyle devam edildi. Ocak ayında alınan ve Ağustos ayında uygulanan Meclis´in tatil edilmesi kararı iptal edilerek 2019 yılı içinde meclisin tatil yapmamasına karar verildi. 

/resimler/2019-7/5/1447024018871.jpg



Anahtar Kelimeler: MECLİS TATİL YAPMIYOR
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli