Meclis aritmetiği değişti.

Meclis aritmetiği değişti.

Adem Yılmaz'dan boşalan meclis üyeliğine İYİ Partiden Samet Arslan davet edildi.

Bandırma Belediye Meclisinde partiler arası sayısal aritmetik değişti. Bilindiği üzere 31 Mart 2019 da yapılan mahalli seçimlerde 31 sandalyeli Bandırma Belediye Meclisinde CHP 17, AKP 14 meclis üyesi çıkartmıştı.

Millet ittifakı ve Cumhur ittifakı arasındaki mücadele sonucu belirlenen bu sayı daha sonra ittifakların kendi partilerine dönmesi ile CHP 16, AKP 8, İYİ Parti 4, MHP 3 meclis üyesine sahip olmuştu.

Bandırma Belediye Meclisinde ilk değişiklik Dr. Selim Panç'ın ilçe Başkanlığına aday olması ile istifa etmiş yerine CHP'den Ümit Durukan gelmişti.

Belediye Meclisinde 2. ayrılık İYİ partiden oldu. İYİ partiden Basri Ersan Kırbaş, partisinden istifa ederek AK Partiye geçmesi ile AK Partinin 8 olan meclis sayısı 9 olurken İYİ Partinin sandalye sayısı 3'e düşmüştü.

Bandırma Belediye Meclisinde son ayrılık meclise 1. sıradan giren Adem Yılmaz'ın Ticaret Odasına başkan adayı olması dolayısı ile istifa etmesi üzerine Millet ittifakında yedeği Samet Arslan bu akşam Ocak ayı olağan meclisine davet edilerek ilk meclis toplantısına katılmış oldu.

Bu değişim ile CHP'nin meclisteki sandalye sayısı 16'e düşerken, Millet ittifakı yedeğinden gelen Samet Arslan, partisi İYİ partinin meclis sandalye sayısını tekrar 4'e taşıdı.

İYİ Partiden Samet Arslan'ın katılması ile Bandırma Belediye Meclisinin yeni sayısal çizelgesi CHP 15, AKP 9, İYİ Parti 4, MHP 3 oldu.

 



Anahtar Kelimeler: Meclis aritmetiği değişti.
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı